DADO voor Roemenië 2019

op zaterdag, 01 december 2018

De afgelopen periode is er weer veel gebeurd. Hierbij een update.

De jongeren hebben diverse keren bij elkaar gezeten om over de reis te praten, wat de jongeren bindt om mee te gaan en op welke wijze geld ingezameld kan worden. Deze bijeenkomsten waren op zondagmorgen om 08:30 uur voorafgaand aan de kerkdienst. Inmiddels zijn de eerste acties bekend en deze vinden plaatst in december. Begin december kunt  u een bezoek van Sint en Piet reserveren, en eind december gaan de jongeren de bijzonder smaakvolle kerststollen verkopen. Voor nadere informatie zie de aankondigen in de kerk.

De eerste activiteiten waar de DADO jongeren bij betrokken waren was de bazar van de Acker op zaterdag 3 november. Hier hebben zij vuilniszakken verkocht, zij gaan naar Roma zigeuners die bij een vuilnisbelt wonen en werken, en vele gespreken gevoerd om uit te leggen wat DADO is en wat zij in Roemenië gaan doen.

Op zondag 4 november was in Kerkelijkcentrum Delfgauw een jeugddienst. Tijdens deze jeugddienst hebben de jongeren en begeleiders zich gepresenteerd en voorgesteld. De jongeren droegen voor het eerst hun T-shirts en waren zodoende duidelijk herkenbaar. Voorafgaand aan de dienst is er een groepsfoto gemaakt.  Na afloop van de dienst zijn  diverse ouders  naar de ouderavond gekomen en zijn zij geïnformeerd over de reis. Ook was op deze avond Roel van Kooy aanwezig, de reisleider van Gain die met ons mee gaat.

Om op de hoogte te blijven van alle informatie over de reis, de deelnemers  en de acties kunt u ons volgen op:
facebook:  dadovoorroemenie2019 
instagram: dado_voor_roemenie

e-mail: dadovoorroemenie2019@gmail.com

 

Sjef Rullens

Evert NieuwkoopDADO voor Roemenië 2019