DADO voor Roemenië 2019

op zondag, 28 oktober 2018

Dit is de naam en logo die de jongeren bedacht hebben voor de reis die zij gaan maken in 2019. Maar waar staat DADO dan voor.

Dorpskerk, Acker, Delfgauw en Ontmoetingskerk. DADO

Deze naam zult u het komend jaar veelvuldig horen want de jongeren uit de 4 wijkgemeenten zullen diverse acties op touw zetten om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het project waar zij naar toe gaan in Roemenië. De reis en verblijfkosten betalen zij zelf. Dat is op dit moment begroot op € 750,00. Zij gaan daar o.a. helpen bij het bouwen van betere woningen voor de Roma zigeuners en helpen bij het realiseren van een gemeenschapsruimte waar de jongeren even uit de dagelijkse sleur gehaald worden en onderwijs gaan krijgen.

Zondagavond 4 november zullen de jongeren aanwezig zijn bij de jeugddienst in Kerkelijkcentrum Delfgauw. Deze dienst begint om 19:00 uur. Als alles goed gaat dragen zij dan T-shirts  waaraan u de jongeren zult herkennen die met de reis meegaan. Deze T-shirts zullen de jongeren ook dragen tijdens de acties en als zij op reis gaan.

De eerste acties zijn bekend en deze vinden plaats in december.
U kunt nu al een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten boeken voor begin december. Voor meer info neem contact op met Sjef Rullens, via de mail s.rullens@ziggo.nl

De tweede actie is de verkoop van Kerststollen, zo rond 7 december zullen de flyers en inschrijfformulieren in de kerken liggen.

In november zal voor de ouders een avond georganiseerd worden waar zij geïnformeerd worden over de reis en kunnen zij vragen stellen.

 

Sjef Rullens

Evert NieuwkoopDADO voor Roemenië 2019