Diaconale jongerenreis 2019 naar Roemenië

op woensdag, 25 juli 2018

Op woensdag 4 juli zijn ruim 20 jongeren die belangstelling hebben om in 2019 mee te gaan op diaconale reis, bij elkaar gekomen in het Kerkelijk Centrum Delfgauw. Op deze warme zomeravond  werden aan de jongeren twee projecten getoond waaruit zij een keuze konden maken.

Projectenkeuze

Deze 2 projecten waren door de voorbereidingsgroep, 6 volwassen uit de 4 wijken, geselecteerd.  Naar aanleiding van de eerste avond waarbij de jongeren hadden aangeven wat zij graag willen doen tijdens de reis, heeft de voorbereidingsgroep dit vertaald in een opdracht naar diverse reisorganisaties. Vanuit de aanbiedingen heeft de voorbereidingsgroep een keuze gemaakt aan de hand van vooraf gestelde criteria.

De avond

Ruim 20 jongeren waren op deze avond aanwezig in een snikhete jongerenruimte, om te horen waaruit zij een keuze kunnen maken. Als eerste vertelde Jorik aan de hand van een power point presentatie over het project in Roemenië in het plaatsje Cluj Napoca Patarat van de organisatie Gain. Voor Jorik was dit geen onbekend project.

Vervolgens nam Wim het stokje over om aan de hand van diverse foto’s en achtergrondinformatie het project van Hoeliday in Servië te promoten.  Na beide presentaties even een pauze, om wat te drinken en om frisse lucht te happen maar vooral om met elkaar de informatie te delen. Want na de pauze zal er een keuze gemaakt moeten worden  welk project we in 2019 gaan ondersteunen.

Na de pauze kregen de jongeren stembriefjes uitgereikt waar zij hun keuze en motivatie op konden schrijven. Na telling door Jolanda en Wim werd de uitslag bekend gemaakt.  Unaniem werd door de jongeren voor het project in Roemenië gekozen. Enkele door de jongeren opgegeven motivaties om voor dit project te gaan: ik wil geen mensen in de kou laten staan, zowel klussen als mensen helpen, het eindresultaat is beter zichtbaar, het is echt bouwen i.p.v. opknappen, ik heb het gevoel dat in Roemenië een grotere behoefte is aan hulp.

Het vervolg

Eind augustus begin september komen de jongeren weer bij elkaar om te starten met voorbereidingen voor de reis naar Roemenië.

Deze groep is nog op zoek naar enkele volwassen die hen willen begeleiden in het komende jaar tijdens de voorbereidingen en tijdens de reis. De reis zal plaatsvinden tussen 20 juli en 10 augustus.

Voor informatie en aanmelden: Sjef Rullens tel. 015-3107206 of e-mail s.rullens@ziggo.nl

Evert NieuwkoopDiaconale jongerenreis 2019 naar Roemenië