Kerken op de braderie

op maandag, 25 juni 2018

Op 23 juni stonden  Pijnackerse kerken weer gezamenlijk op de braderie. Twee mensen vertellen hoe het was:

“Omdat het mooi weer was kon ik gesprekjes aangaan met heel wat voorbijgangers. Met de vraag “leest u veel” en een bladwijzer in de hand ging dat gemakkelijk. Tenminste als men het hoofd al niet bij voorbaat afwendde…

Vooral jonge meisjes van een jaar of 16 reageerden heel positief op de vraag “jij leest zeker veel?”. Na een klein gesprekje gingen ze dan met een bladwijzer vrolijk verder. Enkele keren heb ik een echt gesprek gehad. Een keer met iemand die een antroposofische “religie” aanhing. Zij wist wel veel van christendom. En een keer met een vrouw van een jaar of 35 die het heel moeilijk had gehad met een scheiding. Ze was ongelovig opgevoed, en had interesse in de alfacursus. Folder met programma meegegeven. Ook een magazine “Wat katholieken geloven”. Nog een andere vrouw (plm 55 jaar) had het moeilijk en was eenzaam. Ze wilde erg graag ergens bij horen; maar in Jezus en God zag ze (nog) niet zo veel.. Folder van Alfacursus wilde ze uiteindelijk niet. Ze moest nog nadenken.

Dus: veel vrolijke contactjes en enkele echte gesprekken. Ook veel mensen die hun hoofd nors wegdraaien als ze ontdekken dat ik iets met kerk of geloof heb…”

Charles van de Mast,
Parochie Joannes de Dooper

 

“Dit jaar hebben we met de methode van jop ‘Lopen op het water’ mensen gevraagd  ‘Op welk wonder hoop jij?’  De reacties varieerden van “een goede afloop van mijn operatie volgende week” via  “verdraagzaamheid tussen de mensen” tot wereldvrede en schone zee. Wat opviel? Enorme dankbaarheid voor alles wat goed gaat, een gevoel van verantwoordelijkheid voor het geheel en verlangen naar een wereld zonder ellende.

Voor FF Anders in de herfstvakantie hebben we dit jaar  alvast een mand vol met puzzelstukjes voor de kinderen klaargelegd. Het thema is ‘Zoek het uit’ en we zijn benieuwd hoeveel van de puzzelstukjes er in de herfst terugkomen.  Het was leuk om te zien hoe de kinderen die FF Anders kennen reageerden en hoe ouders met oprechte interesse vroegen wat FF Anders is.

We stonden op een rustige plek en een aantal mensen hebben daardoor tijd genomen om vrij diepgaande gesprekken te voeren en alle materiaal in de kraam rustig te bekijken.

Namens de organisatie dank aan iedereen die bij deze activiteit betrokken was – bij gebed, voorbereidingen of op de dag zelf! “

Jitka Bulthuis,
Ontmoetingskerk

Evert NieuwkoopKerken op de braderie