PCOB bijeenkomst op donderdag 17 januari

op vrijdag, 28 december 2018

De PCOB, deels samen met de KBO in Pijnacker-Nootdorp, nodigt u uit voor de volgende activiteiten:

Op 21 februari, in de Schakelaar, mr dr. v.d. Helmlaan 11, 2641 DE te Pijnacker, om 14.30 uur presenteert de heer C. Aantjes bij de PCOB, afdeling Pijnacker-Nootdorp:

Voorwerpen en gereedschappen van vroeger en nu.

In onze jeugd hadden mannen en vrouwen vaak een heel herkenbaar beroep zoals: boer, boerin, timmerman, metselaar, melkboer, schooljuffrouw, naaister, kruidenier(ster) en dergelijke en ze hadden specifieke gebruiksvoorwerpen/gereedschappen.

In een spelvorm kunnen de aanwezigen raden, wat door wie gebruikt werd, en wordt daarnaast ook uitleg gegeven, Er wordt ook iets over het beroep verteld.

  1. In een koffer zitten gebruiksvoorwerpen, van vroeger maar ook van nu. Dit om te laten zien hoe sommige dingen veranderd zijn.
  2. Ook staan op tafel een aantal voorwerpen die rond kunnen gaan. Soms herkenbaar; soms wat moeilijker of zelfs onherkenbaar.

Na verloop van tijd benoemen we de voorwerpen en wordt verteld door wie en waar ze voor gebruikt werden.

Liefhebbers van ouwe meuk (en historie) zullen volop aan hun trekken komen.

Toegang is gratis, ook voor introducé`s, er wordt alleen een bijdrage voor uw consumpties gevraagd.

Lezing David van Bodegom over zijn boek ‘Ontpillen’

Op uitnodiging van PCOB, KBO en Bibliotheek Oostland geeft arts David van Bodegom een lezing over zijn nieuwe boek ‘Ontpillen’.
Hanneke Van de Gevel, wethouder gezondheidszorg, opent de avond met een korte inleiding. Iedere belangstellende is welkom. De lezing is gratis.

Veel kwalen zijn goed te bestrijden met een gezonde leefstijl, maar veel vaker dan nodig is grijpen we naar pillen. Zo zijn er pillen om de bloeddruk en het cholesterol te verlagen en weer andere om de bloedsuikers in het gareel te houden. Het zijn medicijnen die de symptomen onderdrukken maar het onderliggende probleem niet aanpakken. In zijn boek en lezing helpt arts David van Bodegom ons om te ‘ontpillen’. Hij helpt je je lijf beter te begrijpen en laat zien hoe je door aanpassing van je leefstijl minder pillen kunt slikken en langer gezond blijft.

Iedereen, die wil weten hoe je met een gezonde leefstijl minder pillen kunt slikken, is welkom bij deze lezing op 12 februari 2019 in de bibliotheek, Julianalaan 47, Pijnacker. Inloop 19.30 uur en aanvang 20.00 uur. Na afloop zal David zijn boek voor belangstellenden persoonlijk signeren.

Vooraf aanmelden is wel nodig en kan door een email te sturen naar mw.dijkshoorn@hetnet.nl of tel. 015 369 27 55

 

Evert NieuwkoopPCOB bijeenkomst op donderdag 17 januari