Poortkamp 50 jaar!

op zondag, 02 september 2018
‘De Poort’ is van 11 t/m 18 augustus voor de 50e keer op kamp geweest.

Het Poortkamp was weer op de Kampeerboerderij ‘De Mussenberg’ in Loon op Zand en heeft met 52 kinderen en 20 man leiding een week ‘Feest gevierd’! Op de uitnodiging naar de kinderen stond “Het Feest staat voor jullie klaar!” En wat voor Feest hebben ze gehad! De hele Kampeerboerderij was versierd en overal hing het cijfer 50.

Met de kinderen is er een speciaal kennismakingsspel gespeeld. Hierbij liep iedereen in een wit T-shirt waar alle leiding en kinderen hun naam op konden schrijven. Met de Kampdienst op zondag werd het Bijbelse thema van de kampweek, de Ark van Noach, extra toegelicht en is De Ark ook in elkaar geknutseld en liepen de dieren door de kampeerboerdij op weg naar De Ark. Er is een hele dag ‘Wie is de Mol’ gespeeld. Dit was erg spannend. ’s Avonds na het eten werd via de beamer ‘De Mol’ onthuld. ‘De Mol’ zelf wist niet, dat hij ‘de Mol’ was en toch waren er Mollenstreken geleverd………….

Ark van Noach

We zijn met een bus naar Speelland geweest, de oudste kinderen konden daar zelf hun dag indelen en met de jongsten gingen we in kleine groepjes het park rond. Er werd flink gesprongen op de trampolines, gegleden op de glijbanen en een balletje geslagen op de midgetgolfbaan. Tussen de middag werd er gezellig met z’n allen een patatje gegeten.

Op vrijdag met de  ‘Bonte Avond’ lag de rode loper uit en hebben genoten van alle optredens en acts, die de groepjes hadden voorbereid. Na een toast met kinderchampagne, kon de disco beginnen. De meeste kinderen gingen zaterdag met extra tassen naar huis met de vele prijsjes, die de kinderen hadden gewonnen én met alle werkstukken, die op de workshops gemaakt waren.

Uiteraard is er een Kampreünie. Dit jaar gaan we de kampfilm in een echte bioscoop in Zoetermeer bekijken! De datum is 10 november.

Het nieuwe clubseizoen begint op maandag 3 september.

Op 6 oktober staat HET FEEST gepland in verband met het 50-jarige bestaan van ‘De Poort’. In de middag is er dan voor de club- en kampkinderen een workshopmiddag. En ’s avonds is er voor alle oud-Poortgangers, club- en kampleiding, ere-leden en soosleiding een feestelijke avond. Meld je voor deze avond aan op: stichtingdepoort50jaar@gmail.com

Evert NieuwkoopPoortkamp 50 jaar!