Update DADO voor Roemenië 2019

op zaterdag, 23 februari 2019

Als ik aan dit stukje ga beginnen is het donderdagavond 21 februari. De DADO’ers zijn druk met de voorbereidingen bezig voor de stamppottenavond van vrijdag 22 februari. Het is een groot succes want maar liefst 104 mensen hebben zich voor deze avond opgegeven. Op het menu staat onder andere diverse stamppotten zoals stamppot boerenkool, stamppot zuurkool, hutspot, stamppot met witlof en kaas, een spruitenstamppot, stamppot met rode kool en voor de afwisseling een chili con carne. Dankzij de inzet van diverse mensen en de A.H. in Ackershof die belangeloos hun medewerking hebben verleend hebben we weer een groot bedrag aan het project kunnen toevoegen. In de volgende CC zal het bedrag definitief bekend gemaakt worden wat de stamppottenavond heeft opgeleverd.

De volgende actie is een Roemeense Maaltijd. De jongeren gaan dan een  5 gangen menu bereiden en serveren. Noteer alvast de datum in uw agenda zaterdag 30 maart in het Kerkelijk Centrum Delfgauw. Tijdens deze avond zullen we o.a. wat meer gaan vertellen over het project in Roemenië. Vanaf 16 maart kunt u inschrijven voor deze avond en zal het menu bekendgemaakt gaan worden. Schrijf op tijd in want het aantal plaatsen is beperkt

De groep heeft als doel gesteld om € 25.000,– bij elkaar te krijgen voor het project. Op 31 januari stond de teller op € 5.300.  Dit bedrag is door acties, sinterklaas en kerstollen, en giften van particulieren en bedrijven opgehaald. We hebben dus nog wat te doen om het streefbedrag bij elkaar te krijgen. Daarom gaan de jongeren de komende maanden diverse acties houden en voor de maand  maart  en april staat het volgende op de agenda.

10  en 17 maart start 40 dagen project, de jongeren zullen in deze dienst wat gaan vertellen over het project in Roemenië. De collecte opbrengst tijdens de dienst op zondag  in de komende 7 weken is bestemd voor DADO Project in Roemenië

  • 30 maart Roemeense maaltijd

Zet deze data alvast in uw agenda en houd de aankondigingen in de gaten.

  • 7 april start verkoop paasbroden, deze zijn net zo lekker als de kersstol
  • 20 april afhalen van de paasbroden tussen 10:00 uur en 11:00 uur in de 4 kerken

Het Dado voor Roemenië project kan iedere gift goed gebruiken. Overmaken kan naar NL77RABO0354414747 t.a.v. Diaconie Prot. Gemeente o.v.v. Dado voor Roemenië 2019. Deze rekening heeft een ANBI status.

Sjef Rullens en Jolanda van Wijk

Evert NieuwkoopUpdate DADO voor Roemenië 2019