Verslag 1e bijeenkomst diaconale jongerenreis

op maandag, 25 juni 2018

Op vrijdag 8 juni waren ongeveer 15 jongeren en een aantal ouders op de informatieavond in de Graanschuur over de te organiseren jongerenreis in 2019. De avond werd geopend door Sjef Rullens die vervolgens vertelde wat de bedoeling van deze avond is. Maar als eerste stelden de 6 leden, uit de 4 wijkgemeentes, van de voorbereidingsgroep zich voor en wat hun motivatie is  en ervaringen zijn met dit soort reizen. Toen was het de beurt aan de jongeren en ouders om te vertellen waarom zij op de uitnodiging zijn ingegaan en hier aanwezig zijn. Zo hoorden we dat ieder zo zijn eigen motivatie en drijfveer heeft.

De organisatie had 2 deelnemers aan de reis naar Armenië  in 2016 bereid gevonden om een kleine presentatie te geven en te vertellen wat zij tijdens de voorbereiding en reis zo al hadden meegemaakt. Tijdens deze presentatie werden al direct diverse vragen gesteld en die werden door Iris en Kyra vakkundig beantwoord.

Na de presentatie namen Joris, Johan en Sjef het stokje over om de jongeren met vragen te bestoken om er achter te komen wat zij belangrijk vinden tijdens zo’n reis. Er is gesproken over wat voor activiteiten willen jullie doen, bouwen, klussen, kinderwerk, evangelisatie, voor dak- en thuislozen of voor vluchtelingen iets doen. Wat willen jullie doen als je vrij bent, wat voor activiteiten. Welk land heeft de voorkeur hier binnen Europa, Roemenië, Albanië, Armenië, Oekraïne, Griekenland, Italië, Polen enz. Hoelang wil je op reis, 2-3 weken, wanneer wil je gaan. De zomervakantie in 2019 begint in regio midden op 20 juli. De voorbereidingsgroep stelt daarom voor om in de periode 20 juli tot en met 11 augustus te gaan. Dit kan 2 weken zijn of 3 weken naar gelang de voorkeur van de groep die op reis gaat.

De avond werd afgesloten met een glaasje fris en op tafel lagen een aantal fotoboeken van diverse diaconale reizen.

Met alle informatie die de jongeren gegeven hebben is de voorbereidingsgroep aan de slag gegaan en hebben aan diverse organisaties gevraagd om met een voorstel te komen voor een diaconale reis in 2019. Inmiddels zijn een aantal suggesties binnen en die gaan we voorleggen aan de jongeren op woensdag 4 juli in Kerkelijk Centrum Delfgauw om 19:30 uur. Alle jongeren in de leeftijd vanaf 15 jaar zijn van harte welkom.

Voor meer informatie kun je terecht bij:

  • Dorpskerk: Arne Swank
  • De Acker: Jolanda van Doorn, Johan Hagendijk
  • Kerkelijk centrum Delfgauw: Jorik
  • Ontmoetingskerk: Sjef Rullens, Wim van de Kooij
Evert NieuwkoopVerslag 1e bijeenkomst diaconale jongerenreis