Wijkinformatie

Wie wij zijn

Wij zijn een wijkgemeente opgericht in 2001. 

De Ackergemeente is een overzichtelijke gemeente, waar jong en oud zich snel thuis voelen. Wij zien onszelf als een Reformatorisch–Evangelische gemeente: open confessioneel met evangelische invloed.

Dankzij de inzet van jeugdwerkers, groeit en bloeit het kinder-, tiener- en jeugdwerk. We merken ook dat jongeren veel van ouderen kunnen leren en omgekeerd.

Onze naam sluit aan bij een tekst uit de Bijbel ‘U bent Gods akker’. Bij ons wordt het zaad van het evangelie gestrooid, in de hoop en in de verwachting dat het het leven van jong en oud gaat veranderen. Men volgelingen van Jezus Christus wordt en blijft. Niet alleen ontvangers van het zaad, maar ook uitdelers worden.

 

Kerk in Noord: een huis met een hart!

Het noordelijkste deel van Pijnacker, de wijk Ackersoude en de nieuwbouw aan de Emmastraat en het veilingterrein vormen samen de wijkgemeente De Acker.

Wij mogen wonen en thuiskomen bij God (Deuteronomium 33 vers 27). Thuis is een huis met een hart. Wij willen een plek zijn, waar iets merkbaar is van de liefde van Christus voor mensen.

Onze kerkdiensten vormen het hart, het centrum van geloofs- en gemeenteopbouw. Hier ontmoeten we de Heer en elkaar. Bij het hart van God krijgen we oog en hart voor de ander in de gemeente en daarbuiten. De kerkdiensten vormen weer de basis voor andere activiteiten, zoals kringwerk en pastorale zorg.

 

Waar wij naar verlangen.

De komende jaren is missionaire bezinning en – actie bij ons speerpunt. Graag treden wij dan ook naar buiten om meer contact te komen met de bewoners in de wijk, kerkgaand of niet kerkgaand. Lees meer hierover in ons beleidsplan.

 

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Fijn, kijk gerust rond op onze site.

 

Zoek je contact?

Stuur een berichtje naar:
scriba De Acker, of
– neem contact op met onze wijkpredikant ds. Jelke de Jong, tel 015-3611613, email; dominee@deacker.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Maar, nog mooier, doe anders een keer met ons mee. Na afloop van de dienst staat de koffie, thee en limonade voor jou klaar!

Een hartelijke groet, namens de gemeenteleden van De Acker.

Welkom!

Welkom!

Gezellig

Actief

Jeugdwerk

adminWijkinformatie