Dorpskerk

 

Waar wij voor staan

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. We willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht.

We zijn als gemeente ook geroepen om getuigen van Christus te zijn, om mensen te laten weten dat het leven met Christus fijn en interessant is.
In de taal van de bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen weten dat we een sieraad zijn van Christus. Hij heeft ons duur gekocht, namelijk tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen, ga je stralen. Ons doel als gemeente is zijn liefde jegens ons te laten flonkeren. Zijn Geest in ons te laten werken. In de hoop Christus en onze naaste op die manier van nut te kunnen zijn.

Als gemeente moeten we toegerust worden voor het goede werk. Liefde voor elkaar moet opgebouwd, gevoed en gekoesterd worden. We hopen dit binnen de wijkgemeente Dorpskerk gestalte te kunnen geven.

 

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Bekijk dan de hele website. Zoek je contact? Stuur een berichtje naar scriba@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl, of neem contact op met onze wijkpredikant ds. M. Treuren, tel 015-369 7721, email: dominee@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Agenda

2017 Luther muziek 400x265
25 oktober 2017

Een week voordat het precies 500 jaar geleden is dat de Hervorming begon, op 25 oktober dus, een muziekavond in de R.K.-Kerk. U hoort vertellen over, kunt luisteren naar en samen zingen we liederen die Luther schreef voor de eredienst en thuis. Luther

Young and Holy Pijnacker
26 oktober 2017

Young and Holy Deze donderdag komen de 16 – 20 jarigen van zowel de Ontmoetingskerk als de Dorpskerk bij elkaar. We bespreken actuele onderwerpen die je dieper laten nadenken over het leven en het geloof.

Arien Treuren_6
27 oktober 2017

catechisatie 12-15 jr. om 17.00 uur

Personen Dorpskerk


s-news-bg
vrijdag, 21 juli 2017

Op het schoolplein vond ik het vroeger het leukste spel; tikkertje. Van een rustig ingetogen meisje transformeerde ik in een fanatieke loper, weg van de tikker, je rug hol maken zodat de tikker je net niet kon raken. Maar al was ik nog zo snel, onherro

Lees verder
Arien Treuren_5
zondag, 05 maart 2017

Een spannende dag: 14 maart. Bent u ook benieuwd?! Staat ons, net als in de Verenigde Staten, een aardverschuiving te wachten? Een totaal veranderd landschap. Zodat later gezegd zal worden: je hebt de wereld van vóór en ná de verkiezingen van 2017. Er

Lees verder
adminHome