Dorpskerk

 

Waar wij voor staan

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. We willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht.

We zijn als gemeente ook geroepen om getuigen van Christus te zijn, om mensen te laten weten dat het leven met Christus fijn en interessant is.
In de taal van de bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen weten dat we een sieraad zijn van Christus. Hij heeft ons duur gekocht, namelijk tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen, ga je stralen. Ons doel als gemeente is zijn liefde jegens ons te laten flonkeren. Zijn Geest in ons te laten werken. In de hoop Christus en onze naaste op die manier van nut te kunnen zijn.

Als gemeente moeten we toegerust worden voor het goede werk. Liefde voor elkaar moet opgebouwd, gevoed en gekoesterd worden. We hopen dit binnen de wijkgemeente Dorpskerk gestalte te kunnen geven.

 

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Bekijk dan de hele website. Zoek je contact? Stuur een berichtje naar scriba@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl, of neem contact op met onze wijkpredikant ds. M. Treuren, tel 015-369 7721, email: dominee@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Agenda

SWOP_300x220
19 januari 2018

Viering met Heilig Avondmaal, voorganger ds. M. Treuren Een kopje koffie of thee staat voor u klaar vanaf 10 uur. Aanvang van de viering is 10.30 uur.

19 januari 2018

Elke vrijdagmiddag van 17.00 uur tot 17.45 uur zijn we de catechisaties van 12 t/m 15 jaar. Het groepje loopt prima. Ik zie het als één van m’n belangrijkste taken! Tieners ontwikkelen zich in talloos veel dingen: lichamelijk, cognitief etc.. Ook je ge

23 januari 2018

Op dinsdag 23 januari om half negen is het weer Luther geblazen. Uit: ‘Luther, mens tussen God en duivel’ lezen we hst. VI en VII. Luther waagde het met het Woord. Zijn moed om op zichzelf te durven staan is heel bijzonder. Hij voerde geen beleid, had

Personen Dorpskerk


Arien Treuren_3
donderdag, 30 november 2017

Wij leven in een rare tijd, vindt u ook niet?! Inwendig steiger ik vaak, als me dat wordt verteld. Hoezo rare tijd! Het is een geweldige tijd. De ingenieuze operaties die ze in het ziekenhuis uit kunnen uitvoeren. Of iets alledaags als: antibiotica. In

Lees verder
s-news-bg
vrijdag, 21 juli 2017

Op het schoolplein vond ik het vroeger het leukste spel; tikkertje. Van een rustig ingetogen meisje transformeerde ik in een fanatieke loper, weg van de tikker, je rug hol maken zodat de tikker je net niet kon raken. Maar al was ik nog zo snel, onherro

Lees verder
adminHome