Dorpskerk

 

Waar wij voor staan

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. We willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht.

We zijn als gemeente ook geroepen om getuigen van Christus te zijn, om mensen te laten weten dat het leven met Christus fijn en interessant is.
In de taal van de bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen weten dat we een sieraad zijn van Christus. Hij heeft ons duur gekocht, namelijk tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen, ga je stralen. Ons doel als gemeente is zijn liefde jegens ons te laten flonkeren. Zijn Geest in ons te laten werken. In de hoop Christus en onze naaste op die manier van nut te kunnen zijn.

Als gemeente moeten we toegerust worden voor het goede werk. Liefde voor elkaar moet opgebouwd, gevoed en gekoesterd worden. We hopen dit binnen de wijkgemeente Dorpskerk gestalte te kunnen geven.

 

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Bekijk dan de hele website. Zoek je contact? Stuur een berichtje naar scriba@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl, of neem contact op met onze wijkpredikant ds. M. Treuren, tel 015-369 7721, email: dominee@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Agenda

21 juni 2019

Op 21 juni is er een viering met Heilig Avondmaal. Voorganger is ds. Treuren. Aanvang van de viering is 10.30 uur. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar vanaf 10 uur.

30 juni 2019

Zondag 30 juni is er om 10:00 uur een gezamenlijke eredienst van de vier wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Pijnacker-Delfgauw. De kerkdienst vindt plaats in de Dorpskerk, Koningshof 3 in Pijnacker. Er is dus geen dienst in Kerk Delfgauw, de Ac

3 juli 2019

Op woensdag 3 juli is er bijbelkring. Aanvang is om 10.30 uur. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar vanaf 10 uur.

Overdenkingen

woensdag, 22 mei 2019

‘Miljoenen soorten planten en dieren dreigen te verdwijnen’, kopte de krant. Vanaf de Verlichting zien we de natuur dus als object. Met dìt eindresultaat. Het is schokkend te lezen wat een invloedrijk wetenschapsfilosoof als Francis Bacon schreef. De n

Lees verder
zaterdag, 23 februari 2019

Is het vasten een gebod van Jezus? Nee. Wél stelde Hij Doop en Avondmaal in, maar liet zijn leerlingen niet vasten en zelf heeft Hij maar één keer gevast: na de doop door Johannes als voorbereiding op Zijn opdracht. De leerlingen van Johannes de Doper

Lees verder
zondag, 28 oktober 2018

Het contrast kan haast niet groter zijn. Tussen koning Saul en zijn wapendrager David. Beiden leven in u. Zijn een stuk van uzelf! Saul tilt overal zwaar aan. Hij is zwaar op de hand. Hij sleept zich door de dag. Hij heeft last van angstaanvallen. Ooit

Lees verder
adminHome