Dorpskerk

 

Waar wij voor staan

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. We willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht.

We zijn als gemeente ook geroepen om getuigen van Christus te zijn, om mensen te laten weten dat het leven met Christus fijn en interessant is.
In de taal van de bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen weten dat we een sieraad zijn van Christus. Hij heeft ons duur gekocht, namelijk tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen, ga je stralen. Ons doel als gemeente is zijn liefde jegens ons te laten flonkeren. Zijn Geest in ons te laten werken. In de hoop Christus en onze naaste op die manier van nut te kunnen zijn.

Als gemeente moeten we toegerust worden voor het goede werk. Liefde voor elkaar moet opgebouwd, gevoed en gekoesterd worden. We hopen dit binnen de wijkgemeente Dorpskerk gestalte te kunnen geven.

 

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Bekijk dan de hele website. Zoek je contact? Stuur een berichtje naar scriba@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl, of neem contact op met onze wijkpredikant ds. M. Treuren, tel 015-369 7721, email: dominee@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Agenda

19 april 2019

Op Goede Vrijdag 19 april is er een viering met Heilig Avondmaal. Voorganger is ds. Treuren. Aanvang van de viering is 10.30 uur. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar vanaf 10 uur.

1 mei 2019

Op woensdag 1 mei is er bijbelkring o.l.v. ds. H.J. Franzen. Aanvang is om 10.30 uur. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar vanaf 10 uur.

3 mei 2019

Een maaltijd in de Ontmoetingskerk, de 3 P’s, dit staat voor pasta, pizza en pannekoek.  

Overdenkingen

zaterdag, 23 februari 2019

Vasten Is het vasten een gebod van Jezus? Nee. Wél stelde Hij Doop en Avondmaal in, maar liet zijn leerlingen niet vasten en zelf heeft Hij maar één keer gevast: na de doop door Johannes als voorbereiding op Zijn opdracht. De leerlingen van Johannes de

Lees verder
zondag, 28 oktober 2018

Het contrast kan haast niet groter zijn. Tussen koning Saul en zijn wapendrager David. Beiden leven in u. Zijn een stuk van uzelf! Saul tilt overal zwaar aan. Hij is zwaar op de hand. Hij sleept zich door de dag. Hij heeft last van angstaanvallen. Ooit

Lees verder
vrijdag, 31 augustus 2018

Dit is wat Paulus in Lystra overkomt. De inwoners worden tegen hem opgezet, nota bene nadat hij een verlamde die niet kon staan en lopen op zijn voeten heeft gesteld. En dan staat er:  ‘Ze stenigden Paulus, sleepten hem de stad uit, menende dat hij doo

Lees verder
adminHome