Berichten van de ZWO

op zondag, 15 maart 2020

Wycliffe Onobasulu Project

Anne Stoppels – Dondorp is weer 3 weken in Papoea Nieuw Guinea geweest om Bijbelgedeelten in het Onobasulu te helpen vertalen. Een hele klus, maar stukje bij beetje vordert het werk met het Nieuwe Testament.

Als voorbeeld hoe moeilijk vertalen bij een andere cultuur soms is, haalt Anne uit Joh. 6 de passage aan, waar Jezus zegt dat Zijn lichaam (zijn vlees) het ware voedsel is. Dat te moeten bespreken en uitleggen met vertalers van wie de ouders nog kannibalen waren, is niet eenvoudig! Maar, schrijft Anne, we werken met een goede teamspirit en komen er wel uit.

In september hoopt Anne weer een paar weken naar Papoea Nieuw Guinea te gaan.

Oud-gereedschap

Een paar weken geleden zijn alle verzamelde spullen weer opgehaald door de St. Betuwe Wereldwijd in Culemborg. Daar wordt alles gereviseerd en via de St. Vraag en Aanbod verstuurd naar vakscholen en kleine ondernemers in Afrika. De ZWO blijft inzamelen: bijna alles is welkom, van hamers tot naaimachines, van breinaalden tot mobieltjes!

Postzegels en ansichtkaarten

Ook het sparen daarvan is zinvol, want ze leveren geld op voor het ZWO-werk. Het afgelopen jaar hebt u weer veel bij ons ingeleverd. Ga daar a.u.b. meer door!

De ZWO-commissie

Evert NieuwkoopBerichten van de ZWO