Campagne Kerkbalans 2021 geslaagd

op zaterdag, 06 februari 2021

In januari 2021 heeft ieder kerklid van PKN Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw weer een brief gekregen om mee te doen met de Kerkbalans. Dit jaar ging daar een korte communicatiecampagne aan vooraf om leden te laten zien wat er met het geld gebeurt en om iedereen op te roepen hun vrijwillige bijdrage te verhogen. Daar is positief op gereageerd.

De campagne startte in september met een brainstormsessie in de Dorpskerk. Henriëtte de Jong-de Heer, Jan-Willem Duijzer en Marguerite de Ruijter-Feenstra bedachten op verzoek van de Kerkenraad een plan om via een artikel en korte video’s duidelijk te maken waarom Kerkbalans zo belangrijk is. Daarna gingen de drie met de uitvoering aan de slag en was er vanwege de coronamaatregelen vooral contact via whatsapp en mail.

Zo kwam er in november een interview met Christel Wesdorp en Mariska Idema van het College van Kerkrentmeesters over het belang en doel van de financiën. En vertelden gastvrouw Jolanda van kerk Delfgauw, de kosters van de Dorpskerk en de Acker en dominee Carla van de Ontmoetingskerk in een viertal video’s (zie hieronder) over hun werk voor de kerk. Ook riepen ze in de video’s op mee te doen aan de Kerkbalans 2021 om zo financieel het kerkenwerk mogelijk te maken.

De video’s, waarvan het script, de interviews en de montage voor een groot deel in handen van de commissie lag, zijn sinds december op de website van Centraal Contact te bekijken. Daarnaast boog de commissie zich nog over de brief die namens de Kerkenraad naar alle leden werd gestuurd.

 

Evert NieuwkoopCampagne Kerkbalans 2021 geslaagd