Corona en de wijk Dorpskerk

op maandag, 16 maart 2020

16 maart, 18:00 uur:

De komende diensten kunt u helaas niet lijfelijk in de Dorpskerk bijwonen.

Maar met een paar ambtsdragers willen we ze wel houden en kunt u ze thuis meebeleven!
Ga daarvoor naar kerkomroep.nl en vul in het zoekveld ‘Vind uw kerk’, ‘pijnacker dorpskerk’ in. De rest wijst zich dan vanzelf. Of klik op onderstaand logo. U hoeft niet in te loggen!

U kunt dan de dienst op zondag gelijktijdig beluisteren! U kunt ook diensten terughoren die al gehouden zijn.

Vanavond (maandagavond 16 maart) is er een bespreking waarin we bekijken of wij ook onze diensten met zowel beeld als geluid via een livestream kunnen uitzenden. We stippelen uit op welke tijdstippen we de kerk openstellen. Om daar te bidden, koffie te drinken of voor een pastoraal gesprek.

Voor ouderen die met hun boodschappen omhoog zitten denken we aan een boodschappendienst. Zo is er meer. Ga naar de website van onze gemeente. Begin bij Protestantse Gemeente Pijnacker en Delfgauw, en vervolgens naar wijkgemeente Dorpskerk. Hebt u suggesties, stel ons ervan in kennis!

15 maart, 23.55 uur:

Diensten Dorpskerk voorlopig opgeschort, nadere informatie volgt.

15 maart, 15:00 uur:

Coronavirus

De berichten volgen elkaar snel op, besluiten worden ingehaald door nieuwe feiten. Het is een onzekere tijd op een schaal en wijze die we in ons land niet kennen. Ook wat er in dit bericht over de diensten staat kan alweer achterhaald zijn. Voor het laatste nieuws raadpleegt u op de website wat er bij de Dorpskerk staat, of belt u de scriba, Nanda van den Berg, ná 18.00 uur. (tel.nr. staat in Centraal Contact)

Vanuit de innerlijke overtuiging dat het juist in deze crisis heilzaam kan zijn samen te komen om te bidden, te zingen en evangelie van Jezus Christus te horen, hebben we besloten de erediensten toch voortgang te doen vinden. We hopen dat u een boven de tijd uitgaande troost zult vinden in Hem, die zich voor ons heeft ingezet en wiens bezit(!) wij mogen zijn.     

Maakt u uw eigen afweging of u komt. Wanneer u verkouden bent, grieperig of zich zwak voelt, raden we u af te komen. Er is geen crêche, kindernevendienst of tienerkerk. Er zullen geen collectezakken worden doorgegeven. De collecten zullen bij de uitgang worden gehouden. Ook het koffiedrinken na de dienst wordt opgeschort.
De resterende diensten tot en met 5 april zijn voor alle leeftijden en alle gemeenteleden. Met welke letter uw achternaam begint, speelt in tegenstelling tot wat in de dienst op 15 maart gemeld werd geen rol meer. Er waren die ochtend net in de vijftig kerkgangers, we bleven ‘vanzelf’ beneden de maximale honderd kerkgangers.

Alle diensten kunnen ook thuis beluisterd worden via www.kerkomroep.nl. Klik daarvoor op onderstaand logo, of ga naar www.kerkomroep.nl en vul in het zoekveld in ‘pijnacker dorpskerk’ in. De rest wijst zich dan vanzelf. U hoeft niet in te loggen!

ds. Treuren

De diensten in de Dorpskerk beluisteren via een tablet of smartphone

Voor bezitters van een tablet of smartphone bestaat ook de mogelijkheid om de kerkdiensten via een app te beluisteren.
Ga daarvoor naar de Play Store (Android toestel) of iTunes (Apple toestel) en zoek op ‘kerkomroep’. Download vervolgens de betreffende app en selecteer tot slot de gewenste plaats en kerk.

Kijk ook eens op de pagina Kerkomroep van de Prot. Gem. Pijnacker en Delfgauw.

Evert NieuwkoopCorona en de wijk Dorpskerk