Nieuws van de ZWO

op vrijdag, 12 juli 2019

Wat gebeurt er op Mercy Ship Africa?

Bert van den Bosch zelf houdt zich op het hospitaalschip bezig met de organisatie en logistiek. Daarom schrijft hij niet vaak over aantallen patiënten en statistieken. Maar om daarvan toch eens een indruk te geven, vermeldt hij dit keer wat er op medisch gebied vanaf augustus vorig jaar tot mei dit jaar in Guinea gedaan is:

  • Orthopedisch: 96
  • Maxiliofacial chirurgie (tumoren): 329
  • Opthalmic (vaak cataract (staar) operatie): 1014
  • VVF (fistel) chirurgie: 22
  • Mentoring: 126 artsen
  • Deelnemers medische trainingen: 957

Bert schrijft: de patiënten komen vooral uit de hoofdstad Conakry, 57%, maar ook vanuit de binnenlanden. Naast operaties worden er ook trainingen gegeven aan medische professionals, zoals verpleegsters, dokters, chirurgen, anesthesisten.
Daarmee laat Mercy Ship ook wat na, als het weer uit Guinea vertrokken is. Door middel van mentoring en door Guineese chirurgen te laten meekijken bij operaties, wordt de kennis van de lokale artsen vergroot.

Mercy voor Mercy.
Achter al die statistieken zitten natuurlijk de verhalen van patiënten, b.v. van de 25-jarige Mercy. Op jonge leeftijd werd ze wees en in de laatste drie jaar verloor ze haar twee kinderen. Gedurende die periode ontwikkelde ze een grote tumor in haar mond. Haar kerk hoorde dat het hospitaalschip Mercy in Conakry lag en verzamelde genoeg geld in, zodat Mercy vanuit Liberia naar Guinea kon komen om behandeld te worden.
Na drie jaar worstelen met eten, praten en ademen, kan Mercy weer lachen en is vol nieuwe hoop !
Bidden we God om een zegen voor al het werk op Mercy Ship Africa.

De ZWO-commissie.

Evert NieuwkoopNieuws van de ZWO