Nodig: hulp op de begraafplaats

op zondag, 02 augustus 2020

Op de begraafplaats is altijd iets te doen: schoffelen, snoeien, machine-onderhoud, stellen van graven, en natuurlijk het graven en begraven zelf. De beheerder kan dat niet alleen. Zonder hulp van vrijwilligers zouden de kosten enorm toenemen. Gelukkig zijn die vrijwilligers er ook steeds geweest. Maar nu zijn we in een situatie aangeland waarin deze vrijwilligers helaas het werk bijna niet meer kunnen doen. Er is dus dringend behoefte aan een aantal nieuwe medewerkers die willen helpen om onze begraafplaats mooi te houden.

Het werk is wel divers, maar ook onregelmatig. Als er een graf moet worden gegraven, dan moet dat vrijwel meteen en dit graf moet daarna ook weer dicht. Het vergt dus flexibiliteit van de vrijwilliger. En schoffelen en het stellen van graven kan natuurlijk alleen als het niet te nat is. Er wordt dus ook fysiek wat gevraagd van de vrijwilliger. Maar je bent wel lekker buiten bezig met heel dankbaar werk. Je doet het uiteindelijk vooral voor de nabestaanden die met al hun verdriet, mankementen en problemen toch iedere keer hun dierbare blijven bezoeken.

Het is vrijwilligerswerk, dat betekent onbezoldigd, maar niet vrijblijvend. We zullen dus met elkaar goede afspraken maken over beschikbaarheid en werk. Het werk wordt overigens overdag op doordeweekse dagen uitgevoerd met een incidentele begrafenis op zaterdag. Gelukkig is het ook gewoon gezellig, we drinken samen wat en er is altijd wel iemand met een mooi verhaal. Dus als je houdt van mensen, fysiek gezond bent en houdt van onregelmatigheid en van een uitdaging, dan is dit wel een heel mooie invulling van je vrije tijd.
Meer informatie bij de beheerder Henry de Bruijn 015-3695436 of via begraafplaats@pknpijnackerdelfgauw.nl

Evert NieuwkoopNodig: hulp op de begraafplaats