PinQsteRchallenge 2021 – Pijnacker en Delfgauw

op zaterdag, 01 mei 2021

PinQsteRchallenge 2021 in Delfgauw en Pijnacker:

‘Waar is het feestje? Hier!’

 

Na het succes van de PaasChallenge (+-50.000 deelnemers) komen Kerk Delfgauw en de Protestantse Kerk Nederland met een nieuwe co-creatie: de PinQsteRchallenge.

In een straat verschijnen opeens gekleurde vlaggetjes voor het raam! Is er een feestje in de buurt? Waar is dat Feestje?

Even kijken.. er hangt een QR code bij. Deze code stuurt me naar een pagina over een feest waar ik ook aan mee kan doen. Het is een feest voor iedereen! Ik kan een feestje geven voor een ander door hoop, liefde, creativiteit of aandacht door te geven in de vorm van bijvoorbeeld een gedicht, een liedje, een taart, recept, bloem etc. Bij dat feestje wil ik ook horen!

Het blijkt een spel te zijn: de #PinQsteRchallenge. Een soort van je buurt veroveren met teams die tegen elkaar spelen. Welk team weet de meeste hoop te verspreiden in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren? Leuk: ik wil meedoen! Ik hoor nu bij team ‘blauw’, net als de kleur van het vlaggetje! We moeten winnen van de andere teams: rood, oranje, geel, groen en violet.

Ik pluk een veldboeket voor mijn buren, bel aan een geef ze het cadeau. Met een hoopvolle boodschap erbij natuurlijk “Hou vol mensen! We denken aan jullie! Alsjeblieft!” En wanneer ze het leuk vinden vraag ik: Zou je dit vlaggetje achter je raam willen hangen? We doen een spel. Als je het leuk vind mag je natuurlijk ook zelf meedoen!

Bij het inscannen van de QR code ontdek ik nog meer informatie: een uitleg van de betekenis van Pinksteren. Een feest van Hoop!

Voor wie?

Iedereen kan meedoen. Het is een spel voor alle leeftijden.

Meedoen

Je start het spel op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) en het spel loopt door tot en met 1e Pinksterdag (zondag 23 mei).

Meer informatie over PinQsterChallenge  in Pijnacker op webpagina : PinQsterChallenge 2021 | FF Anders (jouwweb.nl)

Meer informatie over PinQsterChallenge  in Delfgauw op webpagina : PinQsteRchallenge 2021: ‘Waar is het feestje? Hier!’ – Kerk Delfgauw (pknpijnackerdelfgauw.nl)

 

Kees de JongPinQsteRchallenge 2021 – Pijnacker en Delfgauw