Tien SchuldHulpMaatjes ontvangen hun certificaat

op zondag, 13 oktober 2019

In de Dorpskerk van Pijnacker ontvingen op 26 september, uit handen van Wethouder Hanneke van de Gevel, tien SchuldHulpMaatjes hun certificaat als resultaat van een geslaagde driedaagse opleiding.

Dat gebeurde in de Dorpskerk omdat de gezamenlijke kerken in Pijnacker-Nootdorp de basis hebben gelegd voor dit project. Verder maakt dit project helemaal geen onderscheid voor wie vrijwilliger wordt of wie een maatje zoekt. Schulden en financiële problemen kunnen (door onverwachte omstandigheden) zomaar bij iedereen voorkomen.
Leeftijd, opleiding en herkomst spelen geen rol. Vaak is het zo dat één onverwachte of soms meerdere oorzaken tegelijk een rol spelen: echtscheiding, baanverlies, ziekte, psychische problemen, van alles kan het zijn. In veel gevallen verliezen de mensen het overzicht op hun inkomsten en uitgaven. Het gevolg is dat mensen dieper en dieper in de schulden raken. Schuldproblemen zijn schrijnend en een op de vijf gezinnen in Nederland krijgt er ooit mee te maken

Vaak zoeken mensen pas hulp als afsluiting van gas en elektra of huisuitzetting dreigt.
Het SchuldHulpMaatjes project kan dan helpen maar hoopt ook te bereiken dat mensen eerder aan de bel trekken en om een maatje vragen. Hoe eerder je een maatje inschakelt, hoe eerder het samen lukt om de problemen onder de knie te krijgen.

De gemeente staat positief tegenover het initiatief en heeft een deel van de opleiding van de tien maatjes betaald. De gemeente en iedereen die dit leest heeft een taak bij het signaleren van schuldproblemen en het inschakelen van Schuldhulpmaatjes.
En mensen die dreigen in schulden te komen of misschien al met schulden zitten kunnen ook zelf een maatje inschakelen.

Voor wie een SchuldHulpMaatje zoekt:
neem contact op met Wil den Draak of Klaas Smit via
email: coordinator@SHMPijnacker-Nootdorp.nl of telefoon: 06 395 68 705

Voor meer informatie: www.SHMPijnacker-Nootdorp.nl

Evert NieuwkoopTien SchuldHulpMaatjes ontvangen hun certificaat