Trio Wilde Eend

op zondag, 16 februari 2020

VOORLOPIG UITGESTELD VANWEGE CORONA VIRUS

Gemeenteleden en andere belangstellenden, hierbij nodigen wij u uit voor een optreden van

Trio Wilde Eend

VOORLOPIG UITGESTELD VANWEGE CORONA VIRUS

Zij brengen joodse muziek en verteltheater.

-De roep van het paradijs-

Hierin komen drie muzen samen: beeldende kunst, muziek en verhalen.

De ‘druksels’ die de Groninger kunstenaar Henk Werkman tussen 1941 en 1943 maakte zijn gebaseerd op oude volksverhalen uit de chassidisch-joodse wereld.
De legenden over de Baäl Shem Tov zijn inspirerende vertellingen en parabels over het zoeken naar heelheid, geluk en je bestemming.
Rondom de verhalen en geprojecteerde beelden klinken chassidische liederen en klezmermuziek.

Doelgroep: volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Duur: 2 x 45 minuten. (toegang gratis)

Trio Wilde Eend, joodse muziek en verteltheater.

  • Trio Wilde Eend- ook bekend onder de Jiddische naam Vilde Katshke- brengt een frisse mix van muziek en verhalen uit Oost Europa en verder. Het trio speelt niet alleen joodse klezmer, Balkan- en zigeunermuziek, maar ook melodieën uit o.a. Rusland en Armenië. Eigen composities en spannende improvisaties geven hun muziek nog meer kleur.
  • Trio Wilde Eend werd in 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor joodse verhalen en muziek uit Oost Europa te combineren. Het trio speelde sindsdien vele honderden vertelconcerten voor een enthousiast publiek. Gottfrid vertelt, speelt (bas)klarinet en krijgt muzikaal tegenspel van Jiska ter Bals op viool en Michel Ockeloen op accordeon. Tezamen bieden ze muzikaal kunst- en vliegwerk.
  • Trio Wilde Eend presenteert (vertel)concerten op uiteenlopende muziekpodia, in theaters, kerken en synagogen, voor culturele verenigingen, zorg- en onderwijsinstellingen. Maar ze zijn ook een graag geziene gast op festivals en allerlei feestelijke gelegenheden. Hun muziek raakt een snaar: ze is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

Deze avond is een initiatief van de werkgroep K&S, Dorpskerk Pijnacker.

Evert NieuwkoopTrio Wilde Eend