Welkom (terug) in de Kerk Delfgauw! [UPDATE 18 september]

op vrijdag, 18 september 2020

Je bent van harte uitgenodigd om de kerkdiensten in Kerk Delfgauw mee te vieren! Ook gasten heten we graag van harte welkom. Als je de kerkdienst wilt bezoeken schrijf je je in via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven. Je kunt ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139. De zaterdag voorafgaand aan de dienst ontvang je bericht of je kunt komen.
Vanaf zondag 27 september zijn de kinderen en tieners tot en met het kindermoment welkom bij de dienst in de kerkzaal. Het is wel de bedoeling dat de kinderen bij hun ouders gaan zitten en de tieners op de speciaal voor hen gereserveerd tienerbanken (rechts bij de beamer). Na het kindermoment gaan de kinderen naar de kinderkerk en de tieners naar de kinderkerk.

Gemeenteleden en gasten kunnen thuis meekijken via een livestream videoverbinding met de kerkzaal, te vinden op kerkdelfgauw.nl/livestream

Vanwege het coronavirus is er een rijtje aan maatregelen om de kerkdienst veilig te laten plaatsvinden:

  • Er zijn een kleine honderd mensen welkom in de kerkzaal.
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt anderhalve meter afstand tot personen van 18 jaar en ouder. Bezoekers uit één huishouden kunnen wel naast elkaar zitten. Tussen volwassenen uit verschillende huishoudens moeten drie stoelen leeg blijven (deze drie stoelen mogen wel ‘opgevuld’ worden met kinderen). Elke tweede rij blijft leeg. Ten opzichte van kinderen onder de 12 jaar hoeft geen afstand te worden gehouden.
  • Er zijn vrijwilligers aanwezig die je naar een plek in de kerkzaal leiden. 
  • Uiteraard kun je alleen komen als je geen symptomen hebt van het coronavirus. Volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM
  • Zingen kunnen we weer samen doen. Dit kan alleen als de ventilator aan staat. Dit zorgt helaas voor een koude luchtstroom, waar je op een aantal plaatsen rechts in de kerkzaal last van kunt hebben. Jas/sjaal zijn daar extra handig (voor verdere beperkingen: zie dit bericht)
    Bezoekers die het fijner vinden om nu niet te zingen, kunnen plaatsnemen in de hal. Er zullen daar stoelen klaar staan. Vanwege de glazen wand zit je daar vrijwel buiten het bereik van de aerosolen die vrijkomen bij het zingen.
  • Afhankelijk van het weer bij goed weer is er buiten het kerkgebouw gelegenheid om wat te drinken en elkaar te ontmoeten.
  • Deelname aan de collecte is mogelijk via een QR code in de livestream. 

Het kerkgebouw kan ook weer gebruikt worden voor andere activiteiten van Kerk Delfgauw. We denken aan vergaderingen van de kerkenraad en commissies, gebedsbijeenkomsten, GemeenteGroeiGroepen, jeugdwerk. Kijk bij een bijeenkomst wel eerst of deze niet kan worden uitgesteld, digitaal kan plaatsvinden, of in de buitenlucht gehouden kan worden (dat is veiliger dan ergens binnen). Als dan toch besloten wordt om in de kerk bijeen te komen, zal er per bijeenkomst vooraf goed nagedacht moeten worden hoe de 1,5 meter afstand praktisch gerealiseerd gaat worden. Bezoekers mogen alleen komen als ze geen symptomen hebben van het coronavirus. Volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM. Bijeenkomsten moeten worden aangemeld en goedgekeurd door de gastvrouw. Kerkelijke bijeenkomsten van personen boven de 18 jaar kunnen in principe niet bij gemeenteleden thuis plaatsvinden, omdat het dan veel moeilijker is om 1,5 meter afstand te houden dan in het kerkgebouw.

RobertWelkom (terug) in de Kerk Delfgauw! [UPDATE 18 september]