Welkom in Kerk Delfgauw! [UPDATE 20 november]

op vrijdag, 20 november 2020

Je bent van harte uitgenodigd om de kerkdiensten in Kerk Delfgauw mee te vieren! Gemeenteleden en gasten kunnen thuis meekijken via een livestream videoverbinding met de kerkzaal, te vinden via kerkdelfgauw.nl/livestream. Een beperkt aantal mensen kan de kerkdienst bezoeken. Daarvoor moet je je inschrijven via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven. Dit kan tot zaterdag 18:00 uur en is voor ons de fijnste manier om aanmeldingen binnen te krijgen. Zondagochtend kort voor de dienst laat de gastvrouw via de Kerk Delfgauw app weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn, en kun je je nog aanmelden in een reactie op dat bericht. Als inschrijven via de website niet lukt, kun je ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139. 

Vanwege het coronavirus is er een rijtje aan maatregelen om de kerkdienst veilig te laten plaatsvinden:

  • Uiteraard kun je alleen komen als je geen symptomen hebt van het coronavirus of in quarantaine moet, volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM.
  • Er is plaats voor een beperkt aantal bezoekers, en daarnaast voor alle mensen met een taak. 
  • Veel mensen dragen bij het ingaan en uitgaan van het kerkgebouw een mondkapje. Als je op je plaats zit mag het mondkapje af. Via deze website kun je mondkapjes bestellen die vanuit Kerk Delfgauw zijn bedacht en ontworpen.
  • Er zijn vrijwilligers aanwezig die je naar een plek in de kerkzaal leiden. Je hangt je jas niet op aan de kapstok, maar neemt deze mee naar de kerkzaal.
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt anderhalve meter afstand tot personen van 18 jaar en ouder. Bezoekers uit één huishouden kunnen wel naast elkaar zitten. Tussen volwassenen uit verschillende huishoudens moeten drie stoelen leeg blijven. Elke tweede rij blijft leeg. 
  • Kinderen zijn van harte welkom! We willen je graag stimuleren om je kind ook te brengen als je zelf de kerkdienst thuis bekijkt. Dat is goed voor je eigen focus bij de livestream en vooral ook goed voor de geloofsopbouw van je kind. De kinderen gaan via de hoofdingang naar binnen en gaan tot het kindermoment op het eind van de dienst naar de kinderkerk. Peuter en baby’s kunnen ook via de hoofdingang naar de peuterkerk. Let bij de gang tussen de hal en de peuterkerk even extra goed op met afstand houden. Tieners gaan, bij genoeg aanmeldingen voor de tienerkerk, de hele dienst naar de tienerkerk.
  • Er zijn voorzangers voor de orgelliederen en voorzangers voor de bandliederen. Je kunt de liederen mee-neuriën. Samenzang kan op dit moment niet.
  • Deelname aan de collecte is mogelijk  via de Kerk Delfgauw app of via een QR code in de livestream.
  • Elkaar georganiseerd buiten ontmoeten is met de huidige overheidsmaatregelen niet toegestaan. Er is daarom geen koffie moment na de kerkdienst. Iedereen wordt verzocht om de kerkzaal te verlaten en niet in de hal te blijven staan om na te praten.

Kerk Delfgauw is ook open voor andere kerkelijke activiteiten. Daarbij geldt: maximaal 30 bezoekers, vooraf duidelijk maken wie er komt, voor volwassenen alleen activiteiten met een vaste zitplaats, bijeenkomsten moeten worden aangemeld en goedgekeurd door de gastvrouw. Uiteraard kun je alleen komen als je geen symptomen hebt van het coronavirus of in quarantaine moet, volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM. En als gemeentegroeigroep, jeugdgroep of vergadering kun je er ook voor kiezen om elkaar digitaal te ontmoeten. Kerkelijke bijeenkomsten van personen boven de 18 jaar kunnen in principe niet bij gemeenteleden thuis plaatsvinden, omdat het daar veel moeilijker is om 1,5 meter afstand te houden dan in het kerkgebouw.

RobertWelkom in Kerk Delfgauw! [UPDATE 20 november]