ZWO-berichten

op vrijdag, 10 mei 2019

Bert en Janetta van den Bosch schrijven weer over hun wel en wee op de Africa Mercy, het hospitaalschip van de organisatie MercyShips dat nu nog in Conakry, de havenstad van Guinea ligt. In juni en juli gaat het schip voor onderhoud naar de scheepswerf, en daarna, in de periode 2019 – 2020, zal het in Senegal operationeel zijn.

Het zag er enige tijd naar uit dat de familie blijvend naar Nederland zou terugkeren, maar nu er voor Bert weer een passende functie als Programs Officer beschikbaar is, hebben ze hun contract met twee jaar verlengd. Bert wordt verantwoordelijk voor alle projecten tijdens de fieldservice, d.w.z. als het schip in een bepaald land actief is. Hij heeft dan de leiding voor zaken op zowel medische als niet-medisch gebied. Ook zal Bert de contactpersoon zijn naar overheid en ziekenhuizen in het betreffende land.

Bert begint na de zomer aan zijn nieuwe baan, als de familie eerst weer tijdelijk in Nederland geweest is. Oudste zoon Hugo zal dan echter niet mee teruggaan naar Afrika, omdat hij hier in Nederland hoopt te gaan studeren. Dat is best wel ingrijpend voor het gezin. Wel verheugt Hugo er zich nu al op de Kerst met z’n allen in Senegal te mogen vieren!

 

Namens de ZWO-commissie,
Hans den Boer.

 

Evert NieuwkoopZWO-berichten