ZWO-berichten

op zaterdag, 04 januari 2020

Zendingsbussen

Als steeds houdt de penningmeester van de diaconie, Kees Kuiper, de stand van de zendingsbussen nauwgezet bij. Met een laatste eindspurt van € 406,73 in december blijkt die in heel 2019 € 3.756,02 te zijn. Een mooi bedrag, maar steekt toch tegenover 2018 (€ 4.256,94) wat bleekjes af. Natuurlijk zijn we als ZWO alle gevers en geefsters erg dankbaar! De bussen vormen nog altijd meer dan 15% van de zendingsinkomsten. Belangrijk genoeg dus om ze ook in het nieuwe jaar ook weer warm aan te bevelen!

Postzegels, (kerst)kaarten en (oud-)gereedschap.

Vergeet u niet alles in te leveren wat u kwijt wil?!
De ZWO-commissie neemt het allemaal graag in ontvangst.

Familie van den Bosch

Familie van den Bosch stuurt ons weer bericht vanaf het hospitaalschip Africa Mercy in de haven van Dakar, Senegal. Het is een enthousiaste Nieuwsbrief, want deze dagen is het gezin weer herenigd, nu Hugo, hun oudste zoon, voor de feestdagen uit Nederland is overgekomen. Soms is er ook spanning. Janetta schrijft : “De fieldservice in Senegal is in volle gang. Op dit moment doen we algemene chirurgie, Max Fax (mond-, kaak- en aangezichtschirurgie) en orthopedie. De vele kinderen die aan hun benen geholpen worden, brengen veel leven en vreugde.
Maar soms ook zorgen. Vorige week werd er een meisje van 6 aan haar benen geopereerd. Tijdens de operatie stopte ze met ademen en de situatie was kritiek. Alle medewerkers werden opgeroepen om hun werk neer te leggen en te bidden. Vanaf dat moment kwam er verbetering. Het operatieteam was getuige van een wonder!
Dit is een voorbeeld dat het zo bijzonder maakt om deel te mogen zijn van deze missie.”

Namens de ZWO-commissie,
Hans den Boer

Evert NieuwkoopZWO-berichten