Kerkproeverij 10 september 2017

op vrijdag, 01 september 2017

Kerkproeverij.

Zoek jij ook wel eens een moment van bezinning? Een moment van rust? Maar ook van verbinding, van inspiratie en samenzijn? Waarom zouden wij (mensen van de kerk) dat wat voor ons zo waardevol is, voor onszelf houden? Wil je ook weten wat er écht in de Bijbel staat? Vind je kerken ook zo bijzonder van binnen? Ben je benieuwd hoe het er in een kerkdienst aan toe gaat? Zou jij het fijn vinden om oprecht uitgenodigd en gezien te worden? Jij bent toch ook opzoek naar het goede leven? Misschien denk je wel: ‘Mij niet gezien’. Zou je er nog eens over na willen denken? Zou je mee willen? Kom langs en proef de kerk. Ervaar wat er in de kerk gebeurd en wat mensen daar inspireert en draagt.
Kerkdiensten zijn vrij toegankelijk. Gasten zijn altijd welkom. Zondag 10 september hebben veel kerken gasten uitgenodigd. Die zondag wordt landelijke de Kerkproeverij gehouden. Dit is een initiatief van de landelijke Raad van Kerken. Ruim twintig kerkgenootschappen doen mee. Honderden kerken houden tegelijkertijd open huis. Ze nodigen mensen, die nooit of niet zo vaak binnenkomen, uit om over de drempel te stappen en binnen te komen. Om in alle vrijheid te genieten en te beleven. Zonder verplichting en zonder (verborgen) agenda: ontvangen, ontmoeten en ervaren.
Verschillende plaatselijke kerken doen mee met Kerkproeverij. De volgende kerken houden zondag 10 september open huis: de Rooms Katholieke H. Joannes de Dooper Parochie, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (Het Kruispunt), wijkgemeente De Acker, wijkgemeente de Ontmoetingskerk en wijkgemeente Kerkelijk Centrum Delfgauw.
Kerkproeverij valt in het weekend van Open Monumentendag. De kerk is wel oud, maar niet van vroeger. Geen monument, wel monumentaal: indrukwekkend, ruim, groot. Ga dat zelf ervaren. Kom naar de Kerkproeverij. Weet je welkom, ook als je niet persoonlijk genodigd bent. Kun je 10 september niet, kom dan gerust een andere keer. Proef en geniet samen met anderen de goedheid van de Heer.
Ds. Jelke de Jong.

albertKerkproeverij 10 september 2017