In memoriam Abram Cornelis van Wijk

op donderdag, 31 december 2020

Donderdag 10 december 2020 is op 92 jarige leeftijd overleden Abram Cornelis van Wijk. Echtgenoot van mw. Dit van Wijk-Groenheijde.

Cor is geboren in een gezin dat uiteindelijk uit 11 kinderen zou bestaan. Op de plek van zijn geboorte heeft hij 90 jaar gewoond. Zijn vader was boer en had in de polder ook platglas. Begin jaren zestig van de vorige eeuw heeft Cor dit platglas in de polder vervangen door een kas aan de Vlielandseweg. Daar heeft hij zo’n 10 jaar een tuinderij gehad.

Daarna heeft hij gewerkt op de Technische Universiteit in Delft. In de periode van zijn pensionering waren hij en zijn vrouw intensief betrokken bij kledinginzameling voor kinderen in kindertehuizen in Roemenië. In dat kader zijn zij ook verschillende keren afgereisd naar Roemenië om met eigen ogen te kunnen zien of het geld goed werd besteed.

Cor hield van fietsen en tuinieren. Verschillende momenten in zijn leven is hij ziek geweest. Het overlijden van zoon Jaap heeft bij hem diepe sporen achtergelaten. Cor was niet een man die zich profileerde en graag op de voorgrond stond. Hij was graag wat onzichtbaar aanwezig. Zijn vrouw en kinderen zien op hem terug als een lieve man, als een zorgzame vader, opa en overgrootvader.

Cor was een gelovige man. Hij leefde in en vanuit de liefde van God in Christus. Zijn leven scharnierde rond het ‘en toch’ van het geloof. Tegen hoop op hoop. ‘Toch overwint eens de genade en maakt een einde aan de nacht’ (Gez. 297: 1).

Donderdag 17 december was de afscheidsdienst in de Dorpskerk. We lazen o.a. Romeinen 8, 31-39. Zijn ontzielde lichaam is begraven op de begraafplaats bij de Dorsperk. We wensen mw. Van Wijk, haar kinderen, klein en achterkleinkinderen Gods vertroostende nabijheid toe.

Ds. Jelke de Jong

albertIn memoriam Abram Cornelis van Wijk