In memoriam Amie Saovanee Speelpenning-Prachantasena

op zondag, 11 december 2022

Op vrijdagavond 2 december is overleden Amie Saovanee Speelpenning-Prachantasena in de leeftijd van 47 jaar.

Amie stond bekend als een positieve, spontane en heel gelovige vrouw. Ze hield van bloemen en planten, stond voor iedereen klaar en leefde met mensen mee. Amie’s wortels lagen in Thailand: daar is ze geboren en opgegroeid.

Ze werd christen toen ze in aanraking kwam met Rooms-Katholiek missiewerk. Het geloof raakte haar en veranderde haar leven. Ze werd missionair en kerkelijk werker voor kerken in Thailand. Toen ze vanwege haar huwelijk met Paul naar Nederland kwam, sloten ze zich aan bij De Acker. Op afstand is Amie altijd in contact gebleven met de Thaise gemeenschap en bleef ze actief in het kerkelijk werk. Verder beet ze zich vast in het integratieproces en het leren van de Nederlandse taal.

De laatste jaren werd Amie ziek. In haar ziekbed vond ze kracht in haar geloof in God. Ze bleef positief, hoopvol en opgewekt en klaagde niet. Ze heeft haar ziekte dapper en moedig gedragen, en werd daarin bijgestaan door haar man Paul. De laatste weken ging ze snel achteruit, en werd ze door de tijd ingehaald. Op vrijdag 9 december is er in besloten kring afscheid genomen van Amie met een dienst van woord en gebed.  In ons gebed denken we aan haar man Paul, haar familie en aan anderen voor wie ze veel betekend heeft.

Ds. Nienke Meinster-de Ronde

albertIn memoriam Amie Saovanee Speelpenning-Prachantasena