In memoriam Cornelis Petrus Auwerda

op zondag, 11 augustus 2019

Geheel onverwacht is vrijdag 26 juli 2019 overleden Cornelis Petrus Auwerda. Echtgenoot van Sibylla M. Auwerda-Berghout. Kees is 88 jaar geworden.

Hij is opgegroeid in Den Haag. Daar heeft hij zijn vrouw ook leren kennen. Ze trouwden in 1961 en kregen twee dochters: Aleid en Sylvia. Kees heeft rechten en economie gestudeerd. Na de afronding van zijn studies ging Kees werken bij Hollandia Melkfabriek in Vlaardingen. Dat was vlak na de oorlog. Vanaf 1964 tot zijn pensionering heeft hij gewerkt bij Mobil te Rotterdam.

De brand bij Shell (januari 1968) was voor hem en zijn vrouw de aanleiding om van de stad in het dorp te gaan wonen. Het werd Pijnacker. Sinds juni 1968 woonden zij aan de Nobellaan. Kees was een gestructureerd man en hield van schaken. Hij is ook Nederlands Kampioen schaken geweest.

Kees was een gelovige man. Hij sprak daar niet veel over. Dat had ook met zijn karakter te maken. Hij had een rotsvast vertrouwen op God. De aanwezigheid van God was voor hem geen vraag maar een feit. Daar leefde hij uit, bij en naar. Een uitspraak van één van zijn leraren op het gymnasium hielp hem uit zijn cognitieve dilemma’s: ‘Met begrijpen zal het niet gaan. Neem het onbegrepene aan’.

Vrijdag 2 augustus was de uitvaartdienst in de Dorpskerk. Zijn ontzielde lichaam is bijgezet in het familiegraf op de begraafplaats Koningshof.

Ds. Jelke de Jong.

albertIn memoriam Cornelis Petrus Auwerda