In memoriam, Cornelis Rodenburg.

op zaterdag, 18 april 2020

Vrijdag 3 april 2020 is geheel onverwacht op 85 jarige leeftijd overleden: Cornelis Rodenburg.

Kees was sinds 12 juli 2017 weduwnaar van Bep Rodenburg-Bronmeijer. Zijn kinderen en kleinkinderen zien op hem terug als een liefdevolle en zorgzame man. Kees was niet iemand van het podium. Het was een stille en zwijgzame man. Hij was een doener. Hij deed alles in huis. En hij deed het graag. Kees was trouw en betrouwbaar. Hij had zo zijn vaste ritme. In hun gezonde jaren in Pijnacker hadden Kees en Bep hun vaste bezigheden bij Ton in de kas. In de tijd in Den Hoorn waren ze altijd druk in eigen kas.

Toen de gezondheid van Bep achteruit ging, heeft Kees haar thuis zolang mogelijk liefdevol begeleid en verzorgd. Toen het thuis echt niet meer ging, verhuisde zij naar de Bieslandhof. Daar heeft Kees haar, met veel toewijding, elke dag trouw bezocht. Ruim twee jaar lang.

Kees had een rotsvast vertrouwen op God, maar had niet veel woorden tot zijn beschikking om daarover uitgebreid en vrijmoedig te spreken. In de (besloten) dienst van Woord en Gebed, donderdag 9 april, stonden we stil bij zijn leven. Zijn ontzielde lichaam is, in het perspectief van Jezus wederkomst, te ruste gelegd op de begraafplaats bij de Dorpskerk. 

Ds. Jelke de Jong. 

albertIn memoriam, Cornelis Rodenburg.