In memoriam Francina Jacoba Blom – Nieuwstraten

op dinsdag, 15 augustus 2023

Zaterdag 29 juli is op 90 jarige leeftijd overleden Francina Jacoba Blom- Nieuwstraten. Tine was de moeder van Dirk Arie en Pieter. Sinds 15 november 2019 was zij weduwe van Johannes Adrianus Blom (Joop).

Tine was een gelovige vrouw. Ze leefde met God. Dagelijks las ze uit de Bijbel. Ze zong graag. Op de bodem haar hart lag een schat aan geestelijke liederen waar zij dagelijks uit putte. Ze heeft vanuit het geloof geleefd. Vanuit het geloof wist ze zich ook verantwoordelijk om taken op zich te nemen in de kerk. Ze deed bezoekwerk in Noord. Eerst als bezoekzuster/pastoraal medewerker. Later als ouderling. Toen wijkgemeente De Acker zelfstandig werd, zat zij in de kerkenraad. Zij zat ook in de beroepingscommissie die ds. Nelly van Kampen naar Pijnacker heeft gehaald.

Tine had een vrij stabiel geloofsleven, maar had bij tijd en wijle ook haar aanvechtingen en haar strijdpunten. Ook met God.

Tine was een lief mens. Ze dacht aan de ander. Was mededeelzaam en meelevend. Ze hield van handwerken, schilderen, puzzelen, spelletjes en dan vooral denksport. Ze was gek op bloemen en planten. Vooral orchideee?n.
Ze was graag in de natuur en hield van wandelen. Ze genoot speciaal van het wandelen in de bergen. Daar, in de bergen is ook Psalm 121 voor haar gaan spreken.

De laatste jaren van haar leven waren niet makkelijk. Zaterdagmorgen 29 juli j.l. is ze slapend ingeslapen.

In de dankdienst voor haar leven, donderdag 3 augustus, stonden we stil bij haar lievelingsliederen, o.a. Psalm 116 en Psalm 121, alsook bij hun trouwtekst (Efeze 5,2a (SV). Haar ontzielde lichaam is bijgezet in het familiegraf op begraafplaats Koningshof. We leven mee met Dirk Arie en Pieter.

Ds. Jelke de Jong.

albertIn memoriam Francina Jacoba Blom – Nieuwstraten