In memoriam Geertruida Sonneveld-de Boef

op zaterdag, 01 januari 2022

In Memoriam

Maandag 13 december 2021 is op 84 jarige leeftijd overleden Geertruida Sonneveld-de Boef (Til). Echtgenote van Goos Sonneveld (Louise de Colignystraat 22).

Til was een vrouw met een gulle lach. Vrolijk. Vriendelijk. Een vrouw met een stabiele persoonlijkheid en een rotsvast vertrouwen op God. Til wist zich niet alleen thuis bij God. Ze was ook graag in het huis van God, zijn gemeente. Op de kring, in de eredienst. Vanuit de liefde tot Christus heeft ze zich ingezet voor kerk en Koninkrijk. Ze heeft verschillende keren in de kerkenraad gezeten. In wijkgemeente Delfgauw als diaken en in Nootdorp als kerkvoogd. In Delfgauw zat ze ook in de beroepingscommissie die voorgesteld heeft ds. Martel te beroepen. In De Acker was ze samen met Goos jarenlang lid van een Bijbelkring. Til is gastvrouw geweest bij ‘Ons Honk’ en later deelnemer. Til was in haar gezonde jaren energiek. Werkte mee in het bedrijf. Genoot van het leven. Tennis was jarenlang haar favoriete sport. Goos en zij reisden graag. Til was een biddende vrouw. De liturgie was dragend in haar leven. Niet alleen de liturgie in de kerk. Ook de huisliturgie.

Haar leven stond in teken van haar pelgrimage. Ze was op doorreis naar Gods nieuwe toekomst. Ze hoefde niet oud te worden. Toen ze in de laatste dagen van haar leven ernstig ziek bleek te zijn, hoefden haar levensdagen op aarde niet gerekt te worden. In korte tijd heeft ze op een rustige manier afscheid genomen van haar geliefden. In een dienst van Woord en Gebed, op maandag 20 december, stond Psalm 84 centraal. Haar ontzielde lichaam is begraven op de begraafplaats Koningshof. Een bijzondere vrouw is van ons heengegaan. Velen zullen haar missen. Zeker Goos, en haar kinderen, klein en achterkleinkinderen, zowel in Nederland als in Nieuw Zeeland.

Ds. Jelke de Jong. 

albertIn memoriam Geertruida Sonneveld-de Boef