In memoriam; Helena Wilhelmina Zegwaard-Keukenmeester

op vrijdag, 22 mei 2020

Maandag 4 mei 2020 is overleden Helena Wilhelmina Zegwaard-Keukenmeester (Leny), Mr. Dr. van den Helmlaan 101. Weduwe van dhr. Jacob Zegwaard. Zij is 82 jaar geworden. 

Haar kinderen en kleinkinderen zien op haar terug als een zorgzame vrouw. Leny was een vrouw op de achtergrond. Eenvoudig. Gevoelig. Oprecht. Veelzijdig. In haar hoofd kon het soms wat onrustig zijn, maar haar leven was stipt, geordend, gestructureerd, gecontroleerd. Ze kende de kalender en de agenda uit haar hoofd.  

Ze was goed in handwerken en hield van boek lezen. Leny was een heel sociale vrouw. Ze maakte makkelijk een praatje en was graag onder de mensen. Ze was lid van de Plattelands vrouwen en van Ons Honk. Ze ging ook graag op vakantie.

Vanwege haar gehoorproblemen moeten er veel gesproken woorden langs haar heen gegaan zijn, maar ze genoot intens van het samen-zijn. Er bij horen. En vervolgens van het eten en drinken. Leny was meelevend. Ze stuurde graag aan anderen ansichtkaarten ter bemoediging.

Zomer 2014 overleed heel plotseling haar man. Dat was voor haar een geweldige schok. Toch wist ze de draad van het leven weer op te pakken. Leny was een heel gelovige vrouw. Psalm 23 was één van haar lievelingsliederen. Hun trouwtekst was Openbaring 21,5: ‘Zie, Ik maak alle dingen nieuw’. In dit perspectief heeft ze geleefd en is ze gestorven.

Tijdens de kerkdienst van 12 mei j.l. hebben we stil gestaan bij deze levenskrachtige vrouw. Haar ontzielde lichaam is bijgezet in het familiegraf bij de Dorpskerk. Geve God moed en kracht aan haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen en alle anderen die haar missen.

Ds. Jelke de Jong. 

albertIn memoriam; Helena Wilhelmina Zegwaard-Keukenmeester