In memoriam Jacob de Vogel

op zondag, 15 september 2019

In Memoriam

Dinsdag 3 september j.l. is op 79 jarige leeftijd overleden Jacob de Vogel (Jaap). Echtgenoot van An de Vogel-Meijndert (Vlielandseweg 40a). Jaap was het negende kind in het gezin van uiteindelijk elf kinderen. In zijn arbeidzame leven was hij chauffeur en later planner bij een groothandel in meubelen. Daar heeft hij 38 jaar gewerkt.

Jaap had een vriendelijk karakter. Hij was sociaal en mededeelzaam en was ge├»nteresseerd in nieuwe dingen. Hij was niet oordelend. Over veel dingen had hij een mening, maar bazuinde die niet rond en legde zijn mening de anderen niet op. 

Jaap was een bouwer. Hij heeft gerealiseerd waar hij van droomde. Hij was gesteld op zijn kinderen en kleinkinderen. Om meer van hen en van het leven te kunnen genieten, ging hij op 62 jarige leeftijd met pensioen. Jaap en An hebben in die tijd veel gereisd. Daar genoot hij van: (nieuwe) dingen zien.      

Jaap was een gelovige man. Het geloof en de kerk waren voor hem belangrijk. Dragend. Richtinggevend. In zijn gezonde jaren is hij diaken geweest in de Dorpskerk. In onze wijkgemeente is hij vele jaren preekvoorziener geweest. 

Jaap was niet iemand die veel over het geloof sprak, maar als het ter sprake kwam, merkte je wel dat het bij hem diep zat. In zijn hart. Jaap had een (rotsvast) vertrouwen op God. Dat gaf hem rust, troost, houvast in zijn leven. Ook in zijn ziek zijn. In de dankdienst voor zijn leven, zaterdag 7 september, stonden we stil bij Psalm 23 en bij een gedeelte uit Johannes 10. Zijn ontzielde lichaam is begraven op de begraafplaats bij de Dorpskerk. 

Ds. Jelke de Jong.

albertIn memoriam Jacob de Vogel