In memoriam Johannes Adrianus Blom

op zondag, 01 december 2019

Vrijdag 15 november j.l. is in de leeftijd van 90 jaar overleden Johannes Adrianus Blom (Joop). Hij was de man van Tine Blom-Nieuwstraten (Schoutenlaan 27) en de vader van Dirk Arie en Pieter.

Hij is in 1929 in Bergschenhoek geboren. Joop en Tine trouwden op 16 november 1955 in Schiedam, waar ze ook gingen wonen. Als trouwtekst kregen ze een vers mee uit de Efeze-brief: ‘Ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad…’ (Efeze 5,2a).

In zijn arbeidzame leven werkte Joop op de technische afdeling van de PTT. Eerst in Rotterdam en later in Den Haag. Ruim 50 jaar geleden verhuisden zij als gezin naar de Schoutenlaan. Zijn vrouw en kinderen zien op hem terug als een liefdevol mens. Altijd beschikbaar om te helpen of mee te denken. Zorgzaam en bezorgd.

Zijn hobby’s waren postzegels verzamelen, voetballen en het lezen van boeken, vooral over de Tweede Wereldoorlog. Joop had één uitgesproken lievelingslied, Psalm 122:1. Met dat lied zijn we de dankdienst voor zijn leven op zaterdag 23 november dan ook begonnen.

Hij hield van de bergen. Daarom stonden we in de dienst stil bij Psalm 121. Zijn ontzielde lichaam is begraven op de begraafplaats bij de Dorpskerk. We bidden om kracht voor Tine, Dirk Arie en Pieter nu ze samen optrekken zonder Joop.

Ds. Jelke de Jong.  

albertIn memoriam Johannes Adrianus Blom