In memoriam Marinus Arie Parhan

op dinsdag, 15 augustus 2023

Zaterdag 22 juli 2023 is op 92 jarige leeftijd overleden Marinus Arie Parhan. Rien. Sinds 2013 weduwnaar van Dirkje Parhan – Bakker.

Vrijheid was de rode draad in zijn leven. Vrijheid om eigen keuzes te maken, om zo de weg door het leven te vinden. Zonder anderen te schaden. Zoals Paulus dat van zichzelf zegt: ‘Ik wil iedereen ter wille zijn, in welk opzicht dan ook. Ik zoek niet mijn eigen voordeel, maar dat van alle anderen’ (1 Korintie?rs 10,33).

Rien was een opgewekt mens met een ruim hart. Hij had dikwijls een blijmoedige glans op zijn gezicht. Hij stond voor iedereen klaar. Maakte geen onderscheid. Hij had naar zijn medemensen geen vooroordeel. Trad iedereen open tegemoet.
Rien had een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Hij wilde dat zijn kinderen het goed zouden hebben en dat ze gelukkig zouden zijn. Daarom heeft hij ritselend veel voor hen geregeld.

Rien was een gelovige man. Hij had een rotsvast vertrouwen op Voor het geloofsgesprek had hij niet de beschikking over veel woorden. Hij stemde vooral (van harte) in. Rien en zijn vrouw Dirkje waren in hun gezonde jaren actie betrokken leden van wijkgemeente De Acker.

Van beroep was hij corrector. Eerst bij de Delftse Courant en later bij de Haagse Courant. Hij hield van tuinieren en had ook fotografie als hobby. Rien hield van zingen. Hij was medeoprichter van het Christelijk Mannenkoor.

De laatste jaren van zijn leven woonde hij in de Oudelandse Hof. Daar is hij ook overleden. Vrijdag 28 juli is zijn ontzielde lichaam begraven op de begraafplaats Koningshof. Voorafgaande aan de begrafenis was er in de Dorpskerk een dienst van Woord en Gebed. Een bijzonder mens is van ons heengegaan.

Ds. Jelke de Jong.

albertIn memoriam Marinus Arie Parhan