In memoriam Paulus Braat

op maandag, 02 januari 2023

In Memoriam

Op woensdag 14 december is in vrede ontslapen broeder Paulus Braat. Hij heeft de gezegende leeftijd van 90 jaar bereikt.

Paul was meer dan zestig jaar getrouwd met zijn geliefde vrouw Simoon, die hij nu achterlaat. Hun huwelijk is gezegend met vier kinderen, en inmiddels heel veel klein- en achterkleinkinderen. Daar was Paul ontzettend trots op: hij was een echte familieman en genoot ontzettend van het samenzijn. Verder was hij een harde werker. In zijn verschillende bezigheden als vrachtwagenchauffeur, in de tuinbouw en in de bouw, en bij energiebedrijf Delfland, gaf hij alles en was hij trouw in zijn werk.

Thuis was Paul liefdevol en zorgzaam. Bij het ouder worden bleef hij het liefste thuis, om voor zijn vrouw te zorgen zoals hij had beloofd. Bang voor de dood was hij niet – alleen om haar en zijn verdere familie achter te laten. In de laatste weken is hij thuis verzorgd, en tenslotte in vrede ontslapen. De dankdienst voor zijn leven was op 20 december, waarna zijn lichaam is begraven op Koningshof. In ons gebed denken we aan mw. Braat, hun kinderen, (achter)kleinkinderen en verdere familie.

Ds. Nienke Meinster-de Ronde.

albertIn memoriam Paulus Braat