Wijkberichten tot en met 30 juni 2019

op donderdag, 20 juni 2019

BIJ DE DIENSTEN
Zondag 23 juni
De dienst staat in het teken van de viering van het Heilig Avondmaal.

Zondag 30 juni
Deze zondag is er een gezamenlijke dienst in de Dorpskerk. Er is geen dienst in De Acker. De schriftlezingen deze zondag zijn 1 Koningen 19, 19-21 en Lucas 9, 57-62. Muzikale medewerking wordt verleend door o.a. Voice of Praise. Er is crèche, nevendienst en tienerdienst. Een dienst vol verrassingen. Laat jezelf verrassen en neem anderen mee. Kom lopend of per fiets. De auto kunt u kwijt op de parkeerplaats bij sporthal het Baken. 

OP- EN OMZIEN
Overleden 1
Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is overleden Maartje Rodenburg-Poot(Adam Pijnackerhof 8). Sinds 23 maart 2017 was ze weduwe van Jan Rodenburg. Maap is 87 jaar geworden.

 Overleden 2
Johannes (Jo) Bazuin, echtgenoot van Mien Bazuin-Dijkshoorn (Mr. Dr. van den Helmlaan 113) is donderdag 30 mei op 90 jarige leeftijd overleden.  

JEUGDWERK
Bijbel & Bende Het zit er weer op! Wat vliegt de tijd en wat is er een hoop gebeurd.

We mogen dankbaar terug kijken op een mooi seizoen. Een seizoen met mooie tradities en meer bendeleden, we kwamen zelfs handjes tekort!  We waren daarom ook superblij met Ron en Alise die ons geholpen hebben. We hebben fijne gesprekken gevoerd, gelachen en pittige onderwerpen uit de Bijbel kwamen aan de orde. Het ontroerde ons om te zien hoe de bendeleden met elkaar omgaan en zelfs elkaar troosten in moeilijke tijden. Daar zijn we echt trots op! Gelukkig is er ook tijd voor ontspanning. Al die nieuwe gezichten zijn erg leuk maar ja, wie is nou wie? Daarom moest iedereen op de foto en hebben we de laatste paar keren flink gezaagd, geschuurd en geschilderd en tadaa het spel “wie is het?” was klaar! Dus mochten jullie zin hebben na de dienst in een spelletje dan horen we het graag!

Groetjes van Wouter & Maaike

MISSIONAIR EN VORMING & TOERUSTING

Pluktuin Ackerswoude
Zondag was de opening van de Pluktuin in Ackerswoude aan de Brink. Een feestelijke, zonnige middag voor de bewoners van Ackerswoude.

Leuke activiteiten voor de kinderen. En de overhandiging van onze roos op stam voor in de Pluktuin. Een bordje voor erbij volgt nog. Ons idee om een bijdrage te leveren werd enorm gewaardeerd door de initiatief nemers van de Pluktuin.
Op deze manier creëren we een waardevolle verbinding met elkaar en zien we de betrokkenheid van De Acker met de bewoners Ackerswoude. Maandag ontving ik deze reactie van een initiatiefneemster die ik graag met jullie deel.
“We hopen dat de roos mag bijdragen aan een mooie brug tussen de (gelovige) bewoners in Ackerswoude en dat ze De Acker weten te vinden”
Ook werden wij als gemeente uitgenodigd om eens langs te komen.
Gezien de leuke ontmoetingen die wij zondag hadden zeker de moeite waard!
Hartelijk dank voor jullie bijdrage! Netty van der Spek.

Jaarmarkt
Zaterdag 29 juni zijn we als gezamenlijke kerken present op de jaarmarkt. Wil u dit werk gedenken in uw gebeden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de stand van de kerken.  

In beweging
Hier wat ideeën voor de vakantietijd.

-Stuur thuisblijvers een kaart ter bemoediging.
-Bezoek een plaatselijke kerk. Knoop een gesprekje aan. Neem folders mee, of maak een foto om met behulp daarvan bij thuiskomst deze ervaring te delen in eigen gemeente.
-Maak een foto van een mens, en voorwerp, een gebouw of plek waarin je iets van God zag. Deel die ervaring na de vakantie in de gemeente. 

OVERIGE
De handwerkgroep Dinsdag 25 juni komt de handwerkgroep voor de laatste keer van dit seizoen bij elkaar. Na een gezellige afsluiting starten we weer op dinsdag 20 augustus 2019.We wensen iedereen een fijne zomertijd toe. Annet en Eleen..

Giften
voor De Acker:
via Heleen de Vries 1x € 20,00.
Via Eleen Kranenburg 1x € 50,00 voor de voedselbank
en 1x € 10,00 voor de diaconie.
Allen hartelijk dank.

Ds. Jelke de Jong.

 

 

 

 

 

 

albertWijkberichten tot en met 30 juni 2019