Columbarium begraafplaats Koningshof

Landelijk, ook binnen de PKN, zijn 2 van de 3 uitvaarten crematies. Waar voorheen begraven werd in een algemeen graf, is dat nu dus een crematie geworden. De praktijk leert dat veel nabestaanden uitstrooiing van de as niet zo zien zitten; het mag ook niet zomaar en het is nogal definitief. Er is dan geen plaats van herinnering meer. Daarom is het sinds kort mogelijk op begraafplaats Koningshof, naast de Dorpskerk, de asbus of urn bij te zetten in een columbarium.

Deze urnenmuur is opgetrokken uit baksteen en heeft een groene dakbedekking van diverse sedumsoorten. Mede door de geringe hoogte past dit columbarium hierdoor in de groene omgeving van de begraafplaats.

U kunt een nis huren per 5 jaar. De nis met daarin 1 of 2 asbussen of urnen (afhankelijk van de grootte ervan) wordt afgesloten met een zwarte of rode granieten plaat of met een glasplaat. De keuze is aan u. Er zijn voorlopig 20 nissen gemaakt.

Meer informatie kunt u opvragen bij de beheerder van de begraafplaats. Of komt u gewoon eens kijken. U bent van harte welkom!

Henry de Bruijn