In quarantaine onderweg naar Pasen (9) – Lente

op woensdag, 25 maart 2020

“Zie, Ik maak alle dingen nieuw.”

Lente

Het is maandagmorgen als ik als teamleider mijn collega’s via e-mail op deze prachtige lentedag een goede en gezonde thuiswerkweek toewens. Een werkweek waarin men medewerker, leraar, entertainer, kok, verpleger (hopelijk niet), inkoper, interieurverzorger, liefhebbende partner, geduldige ouder, begripvolle zoon/dochter, liefhebbende broer/zus, attente buurvouw/buurman en brave burger tegelijk moet zijn. Ik besluit met de woorden: “En wees een beetje lief voor jezelf.” Want wat kunnen we de lat hoog leggen. Min of meer in quarantaine leven, in je eentje, als stel of als gezin, is niet voor iedereen een eitje. Omdat humor geweldige smeerolie is, voeg ik bovenstaand plaatje toe aan het bericht.

Met mijn mailtje schiet ik in de roos. Ik krijg veel leuke reacties. De collega’s worden er blij van. Men heeft behoefte aan een positief bericht, een hart onder de riem, een knipoog.

De afgelopen week stond bol van mooie voorbeelden van mensen die elkaar bemoedigen en voor elkaar klaarstaan. Op televisie, op social media. In Pijnacker. Ook in onze Dorpskerkgemeenschap. Het voelt als het meer tot de kern komen van wat werkelijk belangrijk is. En zo wordt deze bizarre tijd ook een bijzondere tijd voor Pasen.

Er vallen me woorden uit Openbaringen 21:5 te binnen: “Zie, Ik maak alle dingen nieuw!”

Annette de Deugd

23 maart 2020

M. TreurenIn quarantaine onderweg naar Pasen (9) – Lente