‘Ons Fonds’, wat is dat?

op vrijdag, 19 februari 2016

Regelmatig wordt door de diakenen bij de afkondigingen genoemd, dat bij de uitgang van de kerk er de bussen staan voor de Zending en Ons Fonds. Bij veel gemeenteleden een vanzelfsprekendheid, wekelijks een bijdrage in de bussen deponeren. We merken dat het voor veel jonge en relatief nieuwe gemeenteleden iets is waarvan zij de betekenis en het bestaan niet kennen. Ons Fonds wat is dat dan?

Tientallen jaren geleden kwam er bij u thuis met een verjaardag een gemeentelid met een felicitatiekaart voor uw verjaardag namens de kerk voor een vrijwillige gift. Op een bepaald moment waren er niet meer genoeg gemeenteleden die voor het Verjaardagsfonds met de kaarten op stap gingen. Er is toen gezocht naar een alternatief voor dit ”verjaardagsfonds”.

Dat is Ons Fonds geworden.

Op dit moment helpen we als wijkgemeente Delfgauw twee adoptie kinderen die gesponsord worden uit Ons Fonds , Donal Denilson uit Guatamala en  Dadou Gatou uit Afrika. Aan hen en hun families willen wij graag een goede toekomst geven. U kent deze kinderen vast van een aantal acties van de kinderen van de nevendienst en het contact wat zij met Dado en Donal hebben. In de ontmoetingsruimte in het Kerkelijk Centrum staat een informatie map met daarop foto’s van de adoptie kinderen.

De wekelijkse bloemen, zondags in de kerk die we aan een gemeentelid geven worden ook uit dit fonds betaald.

Hebt u iets te vieren of bent u blij of dankbaar voor iets speciaals? Bij de uitgang  van de kerk staan de bussen voor Ons Fonds, elke week.

Robert‘Ons Fonds’, wat is dat?