50 jaar Kerkelijk Centrum

op donderdag, 18 oktober 2018

Op 22 mei 2019 is het 50 jaar geleden dat het Kerkelijk Centrum werd geopend. In 2019 bestaat ons kerkgebouw dus 50 jaar. Dat moet gevierd worden! Sjoerd van der Meijden en dominee Robert zijn de eerste ideeën aan het ontwikkelen over hoe we dit gaan vieren. We hebben een aantal ideeën bedacht, die we hieronder uiteenzetten.

  • Op één zondag hebben we een dankdienst waarin we onze dank voor de afgelopen 50 jaar verwoorden.
  • Rondleidingen voor leerlingen van de drie basisscholen en voor andere geïnteresseerden. Met behulp van PKN materiaal richt de rondleiding zich ook op het geestelijke dat je in het gebouw kunt beleven, dus niet alleen over wat je kunt zien.
  • Er komt een muziekavond met orgel en band.
  • Een boekje met de geschiedenis van de afgelopen 50 jaar, de kerk in het nu, en persoonlijke verhalen van leden van Kerk Delfgauw over wat ze in de kerk ervaren.
  • Zoals Jezus ons leert in Lucas 14:12-14 organiseren we een feestmaaltijd voor mensen uit Delfgauw/Oude Leede die niet zo vaak een feestje hebben (bijvoorbeeld eenzame mensen) zodat zij dit feest samen met ons kunnen vieren.
  • In heel 2019 een vlag laten hangen met ’50 jaar Kerkelijk Centrum/Kerk Delfgauw’.

We horen graag waar u enthousiast van wordt en wat voor ideeën u heeft of bij welke idee u zou willen helpen bij de uitvoering. We gaan uit van ongeveer één week waarin verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Robert50 jaar Kerkelijk Centrum