Dankdag maaltijd en viering

op 2-11-2022

Woensdag 2 november is het dankdag. Om 18:00 houden we een dankdagmaaltijd. Iedereen wordt gevraagd een gerecht mee te nemen. Zo kunnen we samen genieten van genoeg. Het is fijn als je je opgeeft bij gastvrouw Jolanda: app/bel naar 0639120139.

Om 19.30 uur is er een dankdag viering met dominee Robert. Het hoogtepunt van de viering ligt bij het samen de dank brengen aan God voor al het goede dat Hij ons geeft. Dominee Robert komt in de dienst langs met een microfoon. Op die manier kan iedereen zelf zijn of haar dankpunt noemen. Na een aantal personen zingen we een acclamatie. Deze interactieve vorm van dankdag vieren passen we al een aantal jaar toe. Het is heel mooi om zo samen de dankpunten bij God te brengen. Misschien vind je het ook een beetje spannend. Iedereen luistert mee bij soms ook persoonlijke dankpunten die worden ingebracht. Het staat je vrij de microfoon door te geven zonder iets te zeggen, dat is helemaal niet gek. Maar het is ook een mooie uitdaging om zelf onder woorden te brengen hoe je God betrokken ziet zijn op jouw leven. Hoe je hier ook tegenover staat, kom vooral een keer ervaren hoe bijzonder het is om zo samen God dank te zeggen voor het goede dat Hij ons geeft.

Er is geen livestream verbinding met de viering. De kerkzaal zal niet helemaal vol zitten dus doe iets warms aan. En als je het spannend vind vanwege corona om naar de kerk te komen, is dit een goede mogelijkheid om weer eens te komen. We zingen mee met orgel en piano, van een afgedrukte liturgie en de liedbundels Hemelhoog en het Liedboek (deze zijn aanwezig in de kerk).

Liturgie, Exodus 16, Dankdag 2022

Iedereen die wel eens dankbaar is of zou willen oefenen in dankbaarheid, is van harte uitgenodigd!

RobertDankdag maaltijd en viering