De Verbeelding: Programma Kerkelijk Centrum Delfgauw

op 23-09-2017

Dit jaar is het Kerkelijk Centrum Delfgauw voor het eerst één van de locaties van de Verbeelding: Het kunst- en cultuurevenement van Pijnacker-Nootdorp op zaterdag 23 en zondag 24 september.  Twee dagen lang staan de deuren van de kerk open voor iedereen die benieuwd is naar de combinatie Kunst, Kerk en Kultuur. Kom kijken naar de werken van de exposerende kunstenaars Martin van Thiel en Joepe Bos, maak kennis met Muziek op schoot, zing mee tijdens de Singalong op zondagmiddag en meer.

Zaterdag

11.00-17.00       Doorlopende expositie

Martin van Thiel (fotografie en tekeningen, www.martinvanthiel.nl)
Joepe Bos (schilderijen, www.joepebos.nl)

11.30-12.30      Muziek op schoot door Zdenka Prochazkova (leeftijd 0-4 jaar) www.muziekvriendjes.nl

13.00-14.00      Muziek op schoot (leeftijd 0-4 jaar) www.muziekvriendjes.nl

In de muziek op schoot les gaat het om spelen met muziek. Het is een muzikale ervaring voor het kind en zijn ouder, begeleider, opa of oma. Aanmelden voor donderdag 21 september via gastvrouw@kerkdelfgauw.nl.

16.00-16.30      Optreden Harmonie Excelsior

Het Symfonisch Blaasorkest is het hoofdorkest van Muziekvereniging Excelsior. Het  bestaat uit ca. 40 muzikanten onder leiding van dirigent Jurgen van Groningen- Schinkel. Daarnaast bestaat er bij Excelsior ook nog het Aspirantenorkest. Bij het brede en verrassende programma met herkenbare en uitdagende stukken zit het publiek steevast op het puntje van haar stoel.

Zondag

10.00-11.15      Kerkdienst o.l.v. dominee Robert Stigter

12.00-17.00      Doorlopende expositie

Martin van Thiel (fotografie en tekeningen, www.martinvanthiel.nl)
Joepe Bos (schilderijen, www.joepebos.nl)

13.00-16.00      De beroering door dominee Robert Stigter

Drieduizend jaar oude erotische poëzie
Vergezichten over een betere wereld voor iedereen
Een duister lied uit de depressieve ziel van een kunstenaar
Het meest gelezen gedicht ooit over de liefde
Een ontroerend verhaal over thuiskomen

De Bijbel is al tweeduizend jaar een bestseller die elke lezer in beroering brengt. Proef in vijf verschillende sfeerruimtes van deze hoogtepunten uit de wereldliteratuur.

14.30-16.00      Ontdek de kunstenaar in jezelf

Geïnspireerd door de combinatie Kunst, Kerk en Kultuur? Maak jouw eigen schilderij als herinnering aan de Verbeelding 2017. Voor alle leeftijden.

16.00-16.45      Singalong met Delfg’HouseBand

Sluit de Verbeelding af met een opgewekt gevoel. Driekwartier samen zingen onder begeleiding van de Delfg’HouseBand. www.facebook.com/delfghouseband

Naast dit programma is er volop gelegenheid om even gezellig te zitten met een drankje en een hapje. Iedereen is welkom.

Voor meer informatie over de Verbeelding kijkt u op www.deverbeelding.nu en voor meer informatie over het programma in het Kerkelijk Centrum kijkt u op www.kerkdelfgauw.nl. Contactpersonen: Jan Hugo Nuijt en Karin van Belle (06-39120139).

RobertDe Verbeelding: Programma Kerkelijk Centrum Delfgauw