Oecumenische viering in Vredeskerk

op 16-09-2018

Zondag 16 september is er een oecumenische viering in de Vredeskerk, Nassaulaan 1 in Delft. Voorganger is dominee Robert. Met het houden van deze oecumenische viering spannen we ons in om de eenheid te bewaren die de Geest ons geeft (Efeziërs 4 vers 3). In dit geval vieren we die eenheid met onze broers en zussen uit de katholieke Vredeskerk en de gereformeerde Immanuëlparochie.

Al een aantal decennia wordt in deze week van het jaar de vredesweek gehouden. Vrede is iets wat bijna alle mensen willen, maar wat we toch niet voor elkaar krijgen. In de wereld, dichtbij, in ons hart, leeft vaak onvrede. Heeft het nog wel zin om naar vrede te streven? We lezen Marcus 9:14-29. De jongen die we in dit verhaal tegen komen, lijkt bezeten van het kwaad. En het lukt de leerlingen van Jezus maar niet om daar iets aan te doen. Herkenbaar in ons leven?

In deze kerkdienst ontmoeten we ook de jongeren van Connect. Deze super enthousiaste interkerkelijke jongerengroep uit Rijnsburg logeert in dit weekend in Kerk Delfgauw. Zij vormen de band die een deel van de liederen in deze viering begeleid. En ze hebben nog een andere creatieve bijdrage.

Misschien denkt u wel: het kerkelijk centrum al weer dicht, is dat nou nodig? Dit jaar is het even niet anders. Voor de komende jaren hebben we in goed overleg met onze katholieke broers en zussen afgesproken om de oecumenische viering van september altijd in Kerk Delfgauw te doen, en de viering van januari in de Vredeskerk. Om zo herhaling van dit ongemak te voorkomen.

RobertOecumenische viering in Vredeskerk