Spelletjesavond voor Noord-Korea

Zin in een bijzondere spelletjesavond? Zaterdag 13 april vanaf 20:15 uur bent u en ben jij welkom op de KeeZavond voor het goede doel! Inschrijfgeld is euro 10. Aanmelden kan via keeZavondgoededoel@gmail.com of https://keeZavond.eventbrite.nl. Er zijn al aanmeldingen van alle leeftijden, van jong tot wijs, en van blond tot grijs!

Het goede doel is de Muskathlon die Jorik gaat lopen voor Noord-Korea. Hij zegt daar zelf over:
De Muskathlon betekent dat ik reis-en verblijfkosten zelf betaal om zo dicht bij Noord-Korea mogelijk iets te doen waar ik mijn hele leven al absoluut niet van houd: hardlopen. 42,2 km lang.  Euro 10.000 moet ik daarmee ophalen voor het werk voor Noord-Koreanen. Na het lezen van verschillende verhalen over Noord-Korea en uiteindelijk het verhaal van Soon Ok Lee, heb ik me aangemeld voor een concrete actie voor Noord-Koreanen. De marathon lopen in (Zuid) Korea.

De onschuldige Soon Ok Lee vertelt:
Een maaltijd bestond uit 30 gram mais en 1 kom zoute soep. Af en toe kroop er een rat uit het gat in de vloer. Een geliefde lekkernij in de isoleercel. De gevangene ving de rat en at de rat levend op.
(…)
Een gat in de vloer diende als wc. ’s Winters blies de koude wind door het wc-gat en kwamen de gevangenen met bevriezingsverschijnselen uit de cel. ’ S Zomers kwamen er duizenden maden uit het gat en moest de gevangene ze oppakken en terugdoen in het wc-gat.
(…)
Een vrouw verloor elk contact met haar gezin toen ze naar de gevangenis ging. Haar zoon werd opgesloten in dezelfde gevangenis, maar dat wist ze niet. Ze zag hem voor het eerst toen de alarmbel ging als oproep voor alle gevangenen. Op de binnenplaats zag ze haar zoon vastgebonden aan de executiepaal. Zijn enige misdaad was dat hij het land was doorgereisd om zijn moeder te zoeken.
(…)