Spreker Open Doors

op 14-05-2019
Dinsdagavond 14 mei om 19:45 uur komt een Nederlandse spreker van Open Doors naar Kerk Delfgauw. De spreker is zelf in Noord-Korea geweest, waar Jorik binnenkort een Muskathlon voor gaat lopen net over de grens in Zuid-Korea.
Wat is Jezus mij waard?

Het antwoord op die vraag is ingrijpend voor mensen die wonen in landen waar christenen geestelijk en lichamelijk worden vervolgd. Denkt u aan landen als Pakistan, Nigeria en Afghanistan. Open Doors is actief in deze landen. De stichting houdt ook bij in welk land de vervolging toeneemt en in welke landen de vervolging het ergst is. Noord-Korea staat al jaren op nummer 1 van deze lijst. Een overlever schrijft in haar verslag:

Een maaltijd bestond uit 30 gram mais en 1 kom zoute soep. Af en toe kroop er een rat uit het gat in de vloer. Een geliefde lekkernij in de isoleercel. De gevangene ving de rat en at de rat levend op. 

Verder schrijft zij:

Wie werd geslagen, mocht niet ophouden met werken en mocht de gevangenisbeambte niet aankijken. Wie kreunde of de slagen probeerde te ontwijken, kreeg eenzame opsluiting – de ergste straf. De cel was zo laag dat je alleen kon zitten. Betonnen stekels staken uit de muren, zodat je niet tegen de muur kon leunen, alleen dagen roerloos zitten. ’s Winters raakten gevangenen verlamd aan hun benen. (…) De isoleercel had de bijnaam ‘de kamer waar je de dood ontmoet’. Hij was 60 cm breed en 110 cm hoog. De gevangene moest naar binnen kruipen en kon niet staan of liggen. (…) 

Ook schrijft zij: Een gat in de vloer diende als wc. ’s Winters blies de koude wind door het wc-gat en kwamen de gevangenen met bevriezingsverschijnselen uit de cel. ’ S Zomers kwamen er duizenden maden uit het gat en moest de gevangene ze oppakken en terugdoen in het wc-gat.

Open Doors steunt onze broeders en zusters die intens lijden. Zij verspreiden ook de getuigenissen van hen die onder deze duistere omstandigheden Gods nabijheid ervaren.

RobertSpreker Open Doors