Thema-avond: waar sta jij in Gods wijngaard?

op 12-03-2017

Hoe zou jij in Gods wijngaard staan als er tegenstand is?

In Matteüs 20 staat een gelijkenis over arbeiders in de wijngaard. De werkers in de wijngaard zijn geen mensen die een bijzondere taak in het Koninkrijk van God vervullen. Het is een beeld van ieder mens die door Jezus Christus bij God hoort en gered is. Waar sta jij op dit moment? Als je vindt dat je bij Jezus hoort, mag je jezelf midden in de wijngaard planten. Maar hoe zit dat bij tegenslag en moeilijke situaties? Durf je jezelf dan nog steeds midden in die wijngaard te plaatsen? En wat kunnen we leren van christenen die in zo’n moeilijke situatie zitten?

De 20/30’-ers kring houdt op zondag 12 maart een thema-avond over de Vervolgde Kerk. Wereldwijd worden miljoenen christenen gediscrimineerd, mishandeld of zelfs gedood om hun geloof. Een bijbel in de kast hebben staan, openlijk over je geloof kunnen praten; het lijken heel vanzelfsprekende dingen. Maar in veel landen is dat niet het geval.

Een spreker van Open Doors vertelt over christenvervolging onder meer aan de hand van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen. Waar worden christenen vervolgd en waarom? De verhalen uit de Vervolgde Kerk zijn vaak schrijnend, maar ze bevatten ook een inspirerende boodschap. Over volharding in geloof, moed en de kracht van gebed.

De bijeenkomst wordt gehouden in Kerk Delfgauw en begint om 20.15 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij deze thema-avond aanwezig te zijn.

OpenDoorsTijdens de avond is er een boekentafel van Open Doors aanwezig met de mogelijkheid om boeken te kopen.

 

 

anouschkaThema-avond: waar sta jij in Gods wijngaard?