Workshop ‘kerk in de buurt’

Maandag 11 november is er in Kerk Delfgauw een workshop ‘kerk in de buurt’. De avond wordt verzorgd door Jonna van den Berge, missionair specialist van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Zij gaat ons helpen bij onze zoektocht hoe we als Kerk Delfgauw kerk zijn in/met/voor Delfgauw en Oude Leede. De inloop is om 19:45, de workshop start om 20:00 uur.

In de workshop komt langs:

  • Waarom zouden we missionair zijn (wat drijft jou)?
  • Een stukje theologische verdieping over missonair kerk-zijn.

Daarna kun je kiezen uit de opdrachten:

Optie 1: maak met elkaar twee emphaty-maps. Eentje van de ‘gemiddelde’ inwoner van Delfgauw (dorp) en eentje van een inwoner van de Vinex.
Optie 2: hoe gaan we onze context nog beter leren kennen. Aan de hand van de plattegrond van Delfgauw.
Optie 3: welke vorm van missionair zijn past bij ons: verwelkomen, opzoeken of uitzenden? En zijn er dan dingen die we nu misschien niet meer moeten doen? En andere dingen die we wel kunnen gaan doen?
Optie 4: oefen het voeren van een gesprek over geloof. Wat bezielt jou? En hoe geef je daar woorden aan?

Iedereen is welkom om aan deze workshop mee te doen. We richten ons daarbij wel op de directe context van Kerk Delfgauw. De wijkkerkenraad van Kerk Delfgauw is in ieder geval aanwezig, want deze workshop is er ook om kerkenraadsleden op dit gebied toe te rusten en wordt gehouden in plaats van een kerkenraadsvergadering.