Kerkdienst 7 maart

op vrijdag, 05 maart 2021

In de kerkdienst van zondag 7 maart 10:00 uur gaat dominee Jelke de Jong uit Pijnacker voor.  Gemeenteleden en gasten kunnen thuis meekijken via een livestream videoverbinding met de kerkzaal, te vinden via kerkdelfgauw.nl/livestream.

Maximaal 30 mensen kunnen de kerkdienst bezoeken. Daarvoor moet je je inschrijven via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven. Dit kan tot zaterdag 18:00 uur en is voor ons de fijnste manier om aanmeldingen binnen te krijgen. Zondagochtend kort voor de dienst laat de gastvrouw via de Kerk Delfgauw app weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn, en kun je je nog aanmelden in een reactie op dat bericht. Als inschrijven via de website niet lukt, kun je ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139.

De kinderkerk gaat over ‘Jezus is de weg naar de Vader’. Deze zondag is de derde van een blok met zeven teksten over Jezus’ laatste week volgens het Johannes-evangelie. Op deze zondag staat Johannes 14:1-7 centraal: Jezus vertelt dat de mensen door Hem God de Vader kunnen kennen en bij Hem kunnen komen. Het kinderkerkmateriaal kun je downloaden achter deze link: Zondag-3-Jezus-is-de-weg-naar-de-Vader-c

Vanwege het coronavirus zijn er maatregelen om de kerkdienst veilig te laten plaatsvinden. We baseren ons daarbij op de richtlijnen en het protocol van de Protestantse Kerk Nederland (PKN).

  • Uiteraard kun je alleen komen als je geen symptomen hebt van het coronavirus of in quarantaine moet, volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM.
  • We willen graag een gastvrije kerk zijn waar iedereen zich thuis en veilig voelt. Daarom vragen we je om bij inlopen en uitlopen van de kerk een mondkapje op te doen. Via deze website kun je mondkapjes bestellen die vanuit Kerk Delfgauw zijn bedacht en ontworpen.
  • Er zijn vrijwilligers aanwezig die je naar een plek in de kerkzaal leiden. Je hangt je jas niet op aan de kapstok, maar neemt deze mee naar de kerkzaal.
  • Iedereen van 13 jaar en ouder houdt anderhalve meter afstand tot personen van 13 jaar en ouder. Bezoekers uit één huishouden kunnen wel naast elkaar zitten. Tussen volwassenen uit verschillende huishoudens moeten drie stoelen leeg blijven. Elke tweede rij blijft leeg.
  • Er is geen fysieke peuterkerk, kinderkerk en tienerkerk in het kerkgebouw. De tienerkerk vindt buiten plaats. Soms komen kinderkerkgroepen buiten of online samen. De actuele informatie daarover staat bij het nieuwsbericht over de kerkdienst op de website of de Kerk Delfgauw app.
  • Er wordt niet live gezongen tijdens de kerkdienst. Alle zang is van tevoren opgenomen.
  • Deelname aan de collecte is mogelijk  via de Kerk Delfgauw app of via een QR code in de livestream.
  • Elkaar georganiseerd buiten ontmoeten is met de huidige overheidsmaatregelen niet toegestaan. Er is daarom geen koffie moment na de kerkdienst. Iedereen wordt verzocht om de kerkzaal te verlaten en niet in de hal te blijven staan om na te praten.

 

Welkom 

Lied Ps. 84: 1 en 2 (Nieuwe Psalmberijming)

Bemoediging en groet

Gebed

Bijbelwoorden

Loflied HH Lied 581: 1 en 2 (Geprezen zij de Here)

 

Kindermoment 

Kinderlied 

Gebed

Lezing Prediker 3, 1-15

Preek

Meditatief orgelspel

Lied 538: 1, 2, 3 en 4 (Een mens te zijn op aarde)

 

Gebed

Collecte 

Slotlied HH Lied 380 (Jezus vol liefde)

Zegen

RobertKerkdienst 7 maart