Kerstchallenge Delfgauw 2021

op donderdag, 18 november 2021
Wat kan er wel fysiek doorgaan met kerst? De Kerstchallenge 2021! Dit jaar in de vorm van een kerstwandeling, zo in elkaar gezet dat het ook in een lockdown kan plaatsvinden (al hopen we dat ook de vorm van een buiten evenement mogelijk is), voor alle leeftijden en zowel missionair in te zetten als ook inhoudelijk uitdagend voor vaste kerkgangers.
Aan de Paaschallenge 2021 deden in Nederland misschien wel 50.000 mensen fysiek mee, ondanks de lockdown die we toen hadden. En heel leuk was dat het Jeugdjournaal er een item over maakte. https://jeugdjournaal.nl/artikel/2375313-het-is-pasen.html Bovendien werd de Paaschallenge door honderden gemeenten/parochies uit zeer diverse kerkgenootschappen ingezet, vaak ook in samenwerking met elkaar.
Kortom: zeker de moeite waard om te overwegen of de Kerstchallenge ook iets is voor jouw gemeente/parochie/pioniersplek/school! In een paar uur tijd heb je hem uitgerold, maar je kunt er ook je eigen creatieve ideeën aan toevoegen.
In Delfgauw is het idee om de Kerstchallenge samen met baisschool de Triangel uit te rollen. De planning is nu dat dit als evenement plaatsvindt op donderdag 23 december. Als de coronamaatregelen strenger worden, schakelen we over op de Kertschallenge als niet-evenement. Een soort speurtocht die geruime tijd te spelen is.
Dominee Robert Stigter van Kerk Delfgauw schreef mee aan het script en is de voice-over van de Kerstchallenge 2021.
https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/nieuws/kerstchallenge-2021/
RobertKerstchallenge Delfgauw 2021