#nietalleen: voor als je contact zoekt, hulp nodig hebt, wilt bijdragen aan de voedselbank

op donderdag, 05 november 2020

Door het coronavirus zijn we allemaal beperkt in onze vrijheid. Het kan zijn dat je daardoor hulp nodig hebt bij iets wat je in normale omstandigheden prima zelf kunt, bijvoorbeeld de boodschappen. Het kan zijn dat je dat veel thuis zit en het fijn zou vinden om weer eens iemand te spreken. Als Kerk Delfgauw willen we graag in die behoefte voorzien en er zijn voor iedereen die woont in Delfgauw en Oude Leede.

Al in de eerste coronagolf hebben we een burenhulpgroep opgezet. Een groep mensen van binnen en buiten de kerk die graag voor je klaarstaat. Heb je hulp nodig? Wil je ons helpen om anderen te helpen? Neem contact op met onze gastvrouw Jolanda van Wijk (06-39120139, gastvrouw@kerkdelfgauw.nl). Zij verbindt je graag door met iemand die jou kan helpen. Het kan best moeilijk zijn om hulp te vragen. De meeste mensen helpen liever iemand anders, dan dat ze zelf geholpen worden. Daarom is het heel dapper als je toch om hulp durft te vragen.

Wat we in deze tweede coronagolf ook graag bieden, is een luisterend oor. Van maandag tot en met vrijdag is Kerk Delfgauw open van 10:00 tot 12:00 uur. Als je toe bent aan een gesprekje, kom dan vooral eens langs. Uiteraard kan dat alleen als je geen verschijnselen van corona hebt of in quarantaine zou moeten. Volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM. Daarbij vragen we je om bij inlopen en uitlopen van de kerk een mondkapje op te doen. Via deze website kun je mondkapjes bestellen die vanuit Kerk Delfgauw zijn bedacht en ontworpen. 

Als je het fijner vindt om te bellen, dat kan ook. Gastvrouw Jolanda van Wijk is bereikbaar op 06-39120139, en dominee Robert Stigter op 06-43006247. Misschien kunnen we niet direct opnemen, maar dan bellen we je terug. Ook als je het fijn zou vinden om met iemand te wandelen kun je het aan ons laten weten.

Je kunt bij de kerk ook houdbare producten inleveren voor de voedselbank. Want de voedselbank kan in deze tijd maar moeilijk aan genoeg spullen komen. Je kunt ze inleveren in de box voor de kerk.

Robert#nietalleen: voor als je contact zoekt, hulp nodig hebt, wilt bijdragen aan de voedselbank