PaasChallenge Delfgauw 2021 – De Weg door Jeruzalem

op vrijdag, 12 maart 2021

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal in Delfgauw kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Coronaproof

De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in tweetallen (exclusief kinderen onder de 13 jaar), of met meerdere personen uit één huishouden mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier in Delfgauw.

Voor wie?

De PaasChallenge 2021 is voor iedereen ouder dan 10 jaar. Het spel is goed te spelen zonder voorkennis. Voor kinderen onder de 10 jaar hebben we op dezelfde wandelroute een kuikenspeurtocht uitgezet. Vind de kuikens, en ontdek de boodschap van Pasen.

Door wie?

De PaasChallenge 2021 is een co-creatie van Kerk Delfgauw en Jong Protestant van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Lees hierover dit interview met dominee Robert Stigter. Het is de opvolger van de door Kerk Delfgauw ontwikkelde QeRstwandeling waar zo’n 800 mensen aan deelnamen. Dat leverde veel positieve feedback op. De PaasChallenge zal worden uitgerold in zo’n 1000 wijken en dorpen in Nederland, waaronder ook Pijnacker, Delft, Nootdorp en Berkel.

Het spel

De PaasChallenge 2021 is een QR-codespel waarbij de deelnemer een ’tegenstander’ van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt. Als je na de eerste keer enthousiast bent over de PaasChallenge, kun je hem daarna dus nog drie keer spelen vanuit een ander karakter.

Meedoen

Inschrijven kan via deze Calendly link. Net zoals bij de QeRstwandeling moet je je inschrijven op een tijdslot om je startcoördinaat te krijgen. Je krijgt dit startcoördinaag gelijk na je inschrijving. Zo is de PaasChallenge coronaproof en voor iedereen veilig te spelen. Je kunt de PaasChallenge in ieder geval lopen vanaf zaterdag 20 maart en tot en met tweede Paasdag 5 april. De startlocatie van de PaasChallenge ontvang je direct als je de Calendly inschrijving hebt ingevuld. Je kunt je inschrijven voor een timeslot tot 19:30 uur, zodat je voor de avondklok van 21:00 uur weer binnen bent.

Meenemen

Om mee te doen aan de Paaschallenge moet je een paar spullen meenemen:

  1. smartphone met een volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internet abonnement.
  2. op smartphone: QR Scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera)
  3. een pen/potlood
  4. hamer
  5. 10 spijkers
  6. vork

Lees de onderstaande spelersinstructie goed door!

PaasChallenge2021_InstructieDeelnemers

Meer informatie

Neem contact op met gastvrouw gastvrouw Jolanda van Wijk 06-39120139 gastvrouw@kerkdelfgauw.nl
Media? Neem contact op met dominee Robert Stigter 0643006247 dominee@kerkdelfgauw.nl

Meehelpen?

Paaschallenge 2021 Delfgauw poster en hang hem zo zichtbaar mogelijk op aan je huis.

RobertPaasChallenge Delfgauw 2021 – De Weg door Jeruzalem