PinQsteRchallenge 2021: ‘Waar is het feestje? Hier!’

op donderdag, 06 mei 2021

Na het succes van de PaasChallenge 2021 (+-50.000 deelnemers, zie ook het jeugdjournaal) komen Kerk Delfgauw en de Protestantse Kerk Nederland met een nieuwe co-creatie: de PinQsteRchallenge.

Wat is het?

De PinQsteRchallenge is een spel waarbij je wordt uitgedaagd iets positiefs te doen voor je omgeving. Het brengt je in verbinding met elkaar. Daarnaast hoor je een verhaal, en krijg je suggesties om je te verdiepen en samen het feest van Hemelvaart en Pinksteren te vieren.

Het spel

In Kerk Delfgauw werkt het spel als volgt: via de Kerk Delfgauw app kun je toegang vragen tot een van de 6 groepen: team blauw, team groen, team geel, team oranje, team rood, team paars. In de groepsbeschrijving kun je zien hoeveel leden een team heeft. Meld je aan bij het team met de minste leden.

Geen lid van de Kerk Delfgauw app? Vanaf dindag 11 mei gaat het spel online en kun je jezelf of een team aanmelden via www.waarishetfeest.je

Het spelprincipe is heel eenvoudig:

  • Je gaat met maximaal 2 mensen naar een medebewoner van je straat en je doet iets leuks, moois, aardigs.
  • Als de medebewoner je leuke, mooie of aardige ding ook leuk, mooi of aardig vindt dan vertel je dat het onderdeel is van een spel over het grootste feest op aarde.
  • Jullie vragen of de medebewoner een vlaggetje met QR code wil ophangen achter het raam, zichtbaar vanaf de straat.

Elke 2 dagen (na Hemelvaart) verandert het spel met een nieuwe spelregel en verandert de inhoud/het verhaal achter de QR-code. Je krijgt via de Kerk Delfgauw app, de website www.waarishetfeest.je en je email instructies en nieuwe spelregels. Deze nieuwe spelregels bestaan uit nieuwe mogelijkheden om je vlaggetjes sneller en verder weg te verspreiden!!

  • LEVEL 1: JERUZALEM (start op Hemelvaart, donderdag 13 mei)
  • LEVEL 2: JUDEA (vanaf zaterdag 15 mei)
  • LEVEL 3: SAMARIA (vanaf maandag 17 mei)
  • LEVEL 4: DE AARDE (vanaf donderdag 20 mei)
  • Einde van het spel (Pinksteren, zondag 23 mei): STRAATFEEST

Welk team uit weet de meeste vlaggetjes te planten en zo het grootste feest te bouwen?

 

Download hier de vlaggetjes van jouw kleur

Meedoen elders

Kijk op de website van de PKN.

Media

Neem contact op met dominee Robert Stigter van Kerk Delfgauw. dominee@kerkdelfgauw.nl 0643006247. Dominee Robert is initiatiefnemer van de PinQsteRchallenge, en inhoudelijk betrokken bij de productie. Kerk Delfgauw is betrokken door bij alles wat er door de spelmakers bedacht wordt te checken of het ook in praktijk goed werkt.

RobertPinQsteRchallenge 2021: ‘Waar is het feestje? Hier!’